Rulada de carne arata bine in orice farfurie de sarbatoare, asa ca e o varianta foarte buna pentru zilele in care ai musafiri sau o sarbatoare. Astazi iti prezentam o reteta de rulada cu carne de curcan, carnati si legume. E delicioasa si usor de facut.
Vezi si reteta video. O gasesti la finalul retetei.
Rulada de curcan cu carnati si legume
Ingrediente
- 2 bucati late si mai subtiri de piept de curcan
- 1 -2 cartofi
- 2 fire de carnati
- 3-4 codite de ciuperci
- 1-2 morcovi
- sare
- piper
Vom adauga inca 4-5 cartofi langa rulada, ca garnitura.
Cum pregatim rulada de curcan
Pieptul de curcan se spala, se intinde pe o farfurie sau pe un fund de lemn,
se sareaza si se pipereaza. Apoi, deasupra lui se aseaza ingredientele ca in poza de mai jos. Bucata de carnat se aseaza in partea de sus a carnii, apoi se continua cu morcovii, 1-2 cartofi si cozile de ciuperci, toate taiate bastonase.
Cand toate ingredientele au fost puse pe carne, se ruleaza incepand cu partea cu carnatul. Se ruleaza cu atentie pentru ca felia de carne sa nu se rupa si ingredientele sa nu iasa din rulada. Cand s-a rulat complet, se fixeaza cu ajutorul unor scobitori.
Se aseaza intr-o tava sau un vas yena, se sareaza si se pipereaza si se adauga cca doua degete de apa.
Cartofii pentru garnitura se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se adauga in apa, langa rulada. Se mai adauga niste sare si se da totul la cuptorul incalzit in prealabil pentru cca o ora sau pana cand rulada s-a copt si a facut o crusta.
Cand rulada e gata, se intoarce pe cealalta parte, se pipereaza si se mai lasa la cuptor inca cca 10 minute, pentru a face crusta si pe cealalta parte. Daca nu a scazut apa, se arunca inainte sa intoarcem rulada.
Rulada se serveste calda, impreuna cu cartofii care s-au copt impreuna cu aceasta sau cu orice alta garnitura va place.
Ce legume putem folosi la rulada de curcan
Pe langa cartofi, ciuperci si morcovi, poti adauga orice leguma iti place. Feliutele de ardei vor arata foarte bine, dar poti adauga si masline din loc in loc, mazare, fasole sau linte. Fasolea si lintea trebuie sa fie fierte inainte, pentru ca se gatesc mai greu.
Ce garnituri se potrivesc cu rulada de carne
Cartofii copti, piure, natur sau prajiti, lintea, broccoli sau orezul sunt potrivite alaturi de aceasta rulada. La fel si ciupercutele la gratar sau la cuptor, insa chiar si ciupercile umplute. Oricum, daca iti place o anumita garnitura si ti se pare ca se potriveste, nu trebuie sa tii cont de alte recomandari.
Ce sosuri folosim
Sosurile de legume sau cele de usturoi merg foarte bine cu rulada. Sau poti opta pentru o salata alaturi de rulada si piure.
Pofta buna!