Daca te-ai saturat de meniurile plictisitoare sau obisnuite, opteaza pentru un platou gurmand cu vinete si carnaciori. Foarte colorat, iti va oferi diversitatea de care orice gurmand are nevoie si o combinatie placuta de gusturi.
Platou gurmand cu vinete si carnaciori
Ce contine platou gurmand
Platoul pe care ti-l propunem contine: o vanata umpluta cu carne tocata, rulada de pui cu carnaciori, mamaliga cu branza in straturi (paturi) si o salata de rucola cu spanac si valeriana.
Fiecare dintre aceste feluri de mancare poate fi consumat de sine statator, insa in aceasta combinatie vei vedea ca simturile tale vor fi cu adevarat rasfatate si multumite.
Orice gurmand va aprecia un astfel de platou care nu incanta doar gustul, ci si privirea.
Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor
Pentru aceste vinete umplute mai ai nevoie de: carne tocata, ardei kapia, usturoi si rosii.
Se prepara simplu, pentru ca amestecul din compozitie nu se caleste si nu se gateste in niciun fel, ci se da la cuptor impreuna cu vanata. Vezi reteta aici.
Rulada de carne cu carnaciori
Un fel interesant de a pregati carnea este de a o combina cu carnati. Mai exact, rulada de carne cu carnati. O prepari extrem de simplu, ai nevoie doar de cateva felii de carne si cateva bucati de carnaciori.
Condimentezi carnea, intinzi cate o felie de carne si asezi carnaciorul in partea de sus a feliei. Apoi, rulezi carnea in jurul carnaciorului si o prinzi cu scobitori, pentru a nu se desface. Rulada se da la cuptor pentru cca o ora sau pana cand carnea e gata.
O reteta gustoasa de rulada de carne cu carnaciori si legume gasesti pe aceasta pagina.
Mamaliga cu branza in straturi (paturi)
Mamaliguta cu branza se face simplu, din faina de malai, branza telemea, apa si sare.
Fa o mamaliguta simpla, apoi ia cu lingura din ea si muta pe un platou. Fa un strat de cca 1-2 centimetri si deasupra pune un strat de branza data pe razatoare. Mai pune un strat de mamaliga, un strat de branza si acopera apoi cu inca un strat de mamaliga pe care presari doar putina telemea data pe razatoare.
Mamaliga cu branza in straturi arata foarte bine, mai ales daca straturile sunt generoase si se vede bine diferenta.
Salata de frunze verzi
Amesteca frunze de rucola, valeriana si spanac cu putina sare si o lingurita de ulei si vei obtine o salata aromata si potrivita pentru acest platou gurmand.
Speram ca iti place propunerea noastra si nu uita sa ne anunti daca vei incerca acest meniu.
Pofta buna!