Nu stii cum sa gatesti ficateii? Vezi reteta de ficatei cu vin si boabe de mustar si lasa-ne un comentariu in care sa ne spui daca ti-a placut.
Ficatei cu vin si boabe de mustar
Ficateii se gatesc rapid si pot fi combinati cu o multime de garnituri. Asa ca nu e de mirare ca sunt atat de folositi in retete. Astazi gatim ficatei cu vin alb dulce, boabe de mustar si usturoi. O mancare aromata si rapida.
Ingrediente:
- cca 500 grame de ficatei
- 5-6 catei de usturoi
- vin (cat sa acopere ficateii)
- sare (dupa gust)
- cca 25 grame boabe de mustar
Cum pregatim ficateii cu vin
Ficateii se scapa, se curata si, daca e nevoie, se taie in doua. Usturoiul se curata de coaja si se spala. Apoi se piseaza ca pentru mujdei.
Ficateii scursi de apa se aseaza in tigaie, se adauga boabele de mustar si vin cat sa ii acopere. Se adauga si sare, apoi tigaia se pune pe foc.
Ficateii vor fi gata in cca 15 – 20 de minute, insa lasam pe foc pana cand scade vinul si se formeaza un sos mai gros. Putem acoperi ficateii, pentru ca vinul sa nu se evapore prea repede, inainte ca ficateii sa fie bine facuti.
Cand ficateii sunt gata si sosul a scazut, se adauga ustroiul pisat, se amesteca bine si se mai lasa pe foc 1-2 minute. Apoi mancarea se ia de pe foc si se poate servi.
Cu ce garnitura ii servim
Mancarea de azi merge foarte bine cu piure (vezi reteta de piure pufos), dar si cu paste sau broccoli.
Adauga si o salata de rucola cu putin ulei si sare, care va completa gustul mancarii.
Pofta buna!