Home Piure pufos - cum il combinam Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor

Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor

0
0
retete de prajituri simple

O mancare simpla si rapida ar fi vinetele la cuptor, umplute cu carne tocata. Poti pregati vinete umplute in cca 15 minute, le lasi la cuptor pentru cca o ora si mancarea-i gata. O mancare cu legume si carne, gustoasa, pe care o poti servi cu paine sau mamaliguta (cu sau fara branza) ori alaturi de cartofi piure sau la cuptor.

Vezi si reteta VIDEO de la final.

Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor
Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu carne tocata

  • 2 vinete
  • cca 500 g de carne tocata
  • o rosie mare
  • un ardei kapia
  • 3-4 catei de usturoi
  • jumatate de legatura patrunjel si/sau marar
  • sare

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop, apoi se taie in doua, pe lungime si se sareaza in interior.

Ardeiul, rosia si frunzele de patrunjel se spala si se taie marunt, usturoiul se curata de coaja, se spala si se preseaza cu presa de usutoi. Apoi, toate acestea se adauga peste carnea tocata, se sareaza si se amesteca bine, pentru a se omogeniza.

Vinetele se umplu cu aceasta compozitie si se orneaza cu felii de rosii, dar si cu bastonase de ardei kapia.

Dupa ce vinetele au fost umplute si ornate, se aseaza in tava, se adauga apa de 1 deget si se dau la cuptor, la foc mare. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Se lasa la cuptor pentru cca 45 de minute – o ora sau pana cand vinetele si carnea s-au facut.

Vinete umplute la cuptor
Vinete umplute la cuptor

De ce aceasta varianta de vinete umplute

De ce sa pregatesti vinete umplute la cuptor, cu carne tocata? e o varianta extrem de simpla si rapida, pentru persoanele care vor ca mancarea sa contina si carne.

Carnea tocata se face extrem de repede si aceasta varianta de umplutura nu presupune calirea ingredientelor. Astfel, vei munci mai putin, insa rezultatul va fi pur si simplu delicios.

In plus, mancarea gatita la cuptor, fara prajire sau calire e mai sanatoasa. De asemenea, la aceasta varianta de vinete umplute nu ai nevoie de ulei.

Vezi si alte retete de mancare rapida AICI.

Cu ce poti inlocui carnea tocata?

Daca nu vrei sa folosesti carne tocata, poti sa o inlocuiesti cu orice carne taiata in cubulete foarte mici. Asa ca, daca ai vinete si legume, insa nu ai si carne tocata, foloseste orice carne ai in frigider.

Poti opta chiar si pentru sunca sau carnaciori in loc de carne tocata, insa in acest caz poate nu ar fi rau sa acoperi vinetele cu o felie subtire de cascaval sau mozzarela, pentru a te asigura ca sunca si carnaciorii nu aluneca din interiorul vinetei.

Felia de cascaval sau mozzarela o poti pune la final, cand mancarea e deja gata si sa mai dai tava 2-3 minute la cuptor sau pana cand branza s-a topit frumos.

Putem folosi si alte legume?

Poti adauga masline, ciupercute taiate marunt, morcov dat pe razatoare sau orice altceva iti place tie.

Cu ce combinam vinetele umplute cu carne tocata?

Mamaliguta cu sau fara branza merge foarte bine cu vinetele umplute cu carne tocata. Poti opta si pentru o simpla felie de paine sau cartofi gatiti cum iti place tie. De asemenea, pentru ca niciodata nu sunt prea multe legume, poti sa adaugi si o salata.

Pofta buna!

Reteta video Vinete umplute la cuptor

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Piure pufos - cum il combinam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati

Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de …