Home Prajituri de post

Prajituri de post

Prajiturile de post sunt ideale pentru intreaga familie si, daca ai nevoie de idei noi, aici le poti gasi. Usor de preparat, savuroase si sanatoase, aceste prajituri de post vor fi apreciate chiar si de cei mai mofturosi si le poti prepara cu incredere in zilele de sarbatoare.

Tort de biscuiti de post


Tort de biscuiti de post

Delicios, cu un aspect foarte atragator si atat de usor de pregatit! Acesta este tortul de biscuiti de post, nu necesita coacere si nu cred sa existe cineva care sa nu il adore.

Tort de biscuiti de post – ingrediente


Pentru 20 de portii din aceasta aceasta reteta ai nevoie de: 450 g biscuiti Petit Beurre, 3 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 400 ml de apa, o lingura de cacao, o lingurita esenta de rom, 100 g miez de nuca, 100 g de rahat, 50 g stafide aurii, un praf de sare, fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Tort de biscuiti de post – mod de preparare


Incepe prin a sfarama biscutii intr-un vas si, pentru a crea un aspect placut, lasa si cateva bucati mai mari. Nuca se va taia cu cutitul cat mai uniform in bucati mai mari, iar rahatul va fi taiat in cubulete mici. De asemenea, hidrateaza stafidele in apa cu esenta de rom. Intr-un vas incapator amesteca toate ingredientele.

Caramelizeaza trei linguri de zahar. Pune cacaoa in putina apa rece si amesteca bine si toarn-o cu atentie peste zaharul caramelizat de pe focul mic. Cand esti sigura ca nu va sari pe tine, incepe sa amesteci rapid, dar ai grija la vaporii care se degaja si care te pot arde. 

Cand cristalele de zahar caramelizat s-au topit complet, ia oala de pe foc si adauga zaharul vanilat, praful de sare si esenta de rom si toarna totul peste compozitia cu biscuiti facuta mai devreme.

Amesteca totul cat mai bine pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeze perfect si pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie. Preseaza totul foarte bine si pune tava la frigider pentru cel putin o ora, dupa care rastoarna tortul pe un platou,  orneaza-l cu nuca de cocos si serveste-l celor dragi!


Chec cu mere de post


Chec cu mere de post

Daca ai nevoie de ceva dulce usor de preparat si foarte gustos, incearca aceasta reteta de chec cu mere de post. Este rapida si sigur ai toate ingredientele in casa!

Chec cu mere de post – ingrediente


Pentru checul cu mere de post ai nevoie de: 500 g faina, un praf de sare, 10 g praf de copt, 250 g zahar, 125 ml ulei, 260 ml apa, 500 g de mere, coaja de lamaie, esenta de rom si de vanilie – ultimele trei dupa gust. 

Chec cu mere de post – mod de preparare


Pune intr-un vas incapator faina, praful de sare, zaharul si praful de copt si amesteca totul foarte bine. In mijloc fa o mica gropita si adauga apa si uleiul si omogenizeaza compozitia cu o lingura de lemn.

Acum poti adauga dupa gust coaja rasa de lamaie si cele doua esente si, desigur, amesteca totul foarte bine. In final, pune merele rase pe razatoarea mare si incorporeaza-le foarte bine in compozitie.

Tapeteaza doua forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia in mod egal in acesetea. Checul se va coace la 180 de grade la cuptorul preincalzit timp de 60 de minute. Cand trece testul cu scobitoarea, se scoate, se lasa la racit in forme pentru 15 minute, dupa care se scoate din forme. Cand s-a racit coplet, se va tapeta cu zahar vanilat si taia pentru a fi servit.


Negresa de post


Negresa de post

O alta prajitura de post incredibil de gustoasa si de pufoasa care se poate prepara in doar 5 minute, este negresa de post. Arata grozav, este versatila si o poti servi chiar si in cele mai festive ocazii.

Negresa de post – ingrediente


Pentru a prepara negresa de post ai nevoie de: 280 g faina, 240 ml apa, 250 g zahar, un praf de sare, 100 g cacao, 80 ml ulei, o lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita de bicarbonat sau praf de copt. Daca vrei sa o si decorezi, vei avea nevoie si de zahar pudra.

Negresa de post – mod de preparare


Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade si tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un bol mare pune toate ingredientele uscate (faina, cacaoa, sarea, bicarbonatul si zaharul) si omogenizeaza totul foarte bine cu un tel. Adauga uleiul si esenta de vanilie si amesteca foarte bine pana obtii un aluat lichid si omogen.

Toarna aluatul in tava si coace-l la foc mediu spre mic timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoate prajitura din cuptor si las-o in tava sa se raceasca foarte bine, dupa care tapeteaz-o cu zahar pudra si tai-o in portii egale.

Negresa de post este delicioasa ca atare, dar se poate servi si cu crema de ciocolata, budinca sau inghetata. 


Prajitura de post cu banane si nuci


Prajitura de post cu banane si nuci

Nu o sa-ti vina sa crezi cat de aromata si de gustoasa este prajitura de post cu banane si nuci! Sigur le va placea celor dragi si iti vor cere sa o faci din nou foarte curand. Reteta este pentru o tava de 20 x 20 cm si se poate adapta in functie de tava pe care o ai tu.

Prajitura de post cu banane si nuci – ingrediente


  • Pentru blat: 100 ml ulei, 70 ml suc proaspat de portocale, 80 ml apa minerala, 100 g zahar,  125 g banane foarte bine coapte, 75 g nuci fin tocate, 1/2 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita coaja rasa de portocale, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 180 g faina, 1/2 pachetel praf de copt, un praf de sare;
  • Pentru glazura: 120 g zahar pudra, doua lingurite cacao, 30 ml apa, o lingurita ulei.

Prajitura de post cu banane si nuci – mod de preparare


Incepe prin a amesteca uleiul cu apa minerala, sucul de portocale si zaharul si adauga banana pe care ai pasat-o foarte bine inainte cu o furculita. Incorporeaza nucile, scortisoara, esenta de vanilie, coaja rasa de portocale, faina, praful de copt si praful de sare.

Pregaste tava tapetand-o cu hartie de copt, pune compozitia in tava si coace-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 – 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoate prajitura din tava si las-o sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp, pune la fiert 30 ml de apa cu o lingurita de ulei. De indata ce fierb, toarna-le peste zaharul pudra amestecat cu cacaoa si omogenizeaza cat mai bine compozitia pe care o vei turna si intinde imediat peste prajitura.

Prajitura de post cu banane si nuci se poate taia si servi cand s-a intarit glazura. Este super aromata si super delicioasa!

Comments are closed.