Daca vrei un meniu consistent, poti opta pentru pui la cuptor cu garnitura. Insa puiul la cuptor se poate gati in multe variante. Astazi vom testa impreuna o reteta delicioasa de pui la cuptor cu masline si vin, alaturi de un piure pufos si salata.
Pui la cuptor cu masline si vin
Mancarea pregatita azi are un gust extrem de bun si toate ingrediente contribuie la asta.
Ingrediente:
- cca 600 g de pulpe dezosate, fara piele
- 6-7 catei de usturoi
- o mana de masline negre fara samburi
- o mana de masline verzi umplute cu ardei
- un ardei kapia
- 1-2 ardei iuti verzi (sau un ardei gras verde)
- cca 200 ml vin alb
- sare si piper
Carnea si ardeii se spala. Ustroiul se curata de coaja si apoi se spala si acesta.
Ardeii se curata de pielitele si semintele din interior, se taie feliute sau rondele si se aseaza in vasul pentru cuptor. Deasupra se aseaza maslinele si usutroiul taiat in 2-3 bucatele sau feliute. Ingredientele se aranjeaza astfel incat sa fie bine amestecate si sa le gasim in orice zona a tavii sau a vasului pentru cuptor.
Pulpele se taie fasii si se aseaza deasupra legumelor, in tava. Se sareaza putin deasupra si se pipereaza. Pentru ca maslinele verzi sunt foarte sarate, nu vom mai sara legumele si puiul il saram doar foarte putin si doar deasupra.
Pentru pui se toarna vinul si se da totul la cuptor pentru cca o ora sau pana cand puiul e rumenit. Apoi, bucatelele de pui se intorc pe cealalta parte, pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Tot acum, daca a ramas prea mult lichi in tava, se poate arunca o parte. Mai lasam 10-15 minute la foc tare, pentru ca puiul sa capete o culoare aurie.
Cum servim puiul la cuptor cu masline si vin
Pentru ca mancarea va avea un sos foarte gustos, putem combina reteta aceasta cu mai multe garnituri. Poti opta pentru piure (vezi reteta de piure pufos), cartofi la cuptor sau natur, dar si pentru legume natur (broccoli, morcovi etc).
De asemenea, la reteta aceasta poti adauga o salata cu rucola, spanac, valeriana, dar si salata verde. Poti opta si pentru salata de ardei copti, insa poate vrei sa simti aroma sosului si sa nu o acoperi cu altceva.
Salata de frunze verzi o prepari foarte simplu. Peste frunzele de valeriana, spanac, rucola adaugi putina sare, 1-2 linguri de ulei si alesteci. Si asta e tot. Rezultatul va fi, insa, foarte gustos, pentru ca frunzele (in special rucola) au si ele arome intense.
Testeaza si tu reteta si anunta-ne daca ti-a placut
Pofta buna!