Vrei o mancare simpla, satioasa si care sa nu necesite mult timp pentru pregatire, insa nu mai ai idei? Incearca ceafa de porc cu legume la cuptor. Ceafa de porc la cuptor e foarte frageda si in combinatie cu legumele vei obtine un pranz extrem de gustos.
Vezi si reteta VIDEO de la finalul acestui articol.
Ingrediente ceafa de porc la cuptor cu legume
- 6 felii de ceafa ce porc
- 7-8 cartofi
- 2 ardei grasi rosii sau kapia
- 2 ardei grasi galbeni sau verzi
- 4-5 catei de usturoi
- doua vinete
- sare
- apa
- patrunjel proaspat taiat (optional)
Cum preparam ceafa de porc cu legume la cuptor
Feliile de carne se spala bine.
Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie in cubulete mai mari, cateii de usturoi se taie in 2 sau 4 bucatele, ardeii se taie bastonase, vinetele se taie rondele.
Toate legumele de aseaza in tava, iar deasupra se aseaza feliile de carne. Se adauga sare dupa gust, atat la legume, cat si la carne. In tava se va adauga si putina apa.
Tava se da la cuptorul preincalzit pentru cel putin 50 de minute sau pana cand carnea si cartofii sunt gata. Pe parcurs, se verifica pentru a ne asigura ca nu a scazut apa si nu se ard legumele sau carnea. In functie de cuptor sau temperatura, mancarea poate fi gata mai tarziu sau mai repede.
Daca legumele si carnea nu sunt gata, insa apa a scazut, poti sa mai adaugi putina. Astfel, legumele nu se vor arde si nu se vor prinde de fundul tavii.
De asemenea, pentru ca feliile de carne ca fie facute pe ambele parti si sa capete o culoare frumoasa, poti intoarce feliile pe cealalta parte cand sunt gata pe o parte.
Chiar daca e o carne mai grasa, ceafa de porc va fi foarte gustoasa in combinatie cu legumele facute in cuptor. Asa ca, din cand in cand, nu te feri de acest fel de mancare.
In plus, poti sa optezi pentru o portie mai mica de carne si mai multe legume.
Ai putea sa adaugi si ciuperci, care sunt bogate in proteine si pot substitui carnea. E carnea vegetala care se potriveste foarte bine cu aceasta mancare si cu porcul la cuptor.
Vinetele, ardeii si cartofii vor fi deliciosi, o bogatie de arome atat din legume, cat si din usturoi si condimente.
De asemenea, cartofii ofera satietate, asa ca nu vei simti ca legumele nu iti vor tine de foame.
Carne frageda si legume aromate
Carnea de porc se pregateste foarte bine in cuptor in acest mod. Ceafa se va fi fierbe partial, va lua din apa adaugata la inceput, va fi extrem de frageda in interior si usor coapta in exterior.
Pentru a obtine, insa, acel aspect de copt, e nevoie ca feliile de carne sa fie deasupra, astfel incat sa se usuce si sa se rumeneasca mai bine.
Daca vei acoperi carnea cu legume, feliile nu vor mai prinde crusta, pentru ca vor primi din umezeala legumelor.
Mancare delicioasa, plina de gust si culoare
Daca vrei si mai multa culoare in farfuria ta, nu uita sa optezi pentru ardei cat mai colorati (rosu, verde, galben). De asemenea, poti adauga rosii cherry intregi, rondele sau bastonase de morcov si buchetele mici de broccoli.
Cum consumam ceafa de porc la cuptor cu legume
Ceafa de porc cu legume la cuptor se poate consuma cu sos de usturoi, cu salata de vara (rosii, castraveti, ceapa, ardei), salata verde sau orice salata iti place tie, dar si cu muraturi.
Pofta buna!
Vezi mai jos reteta VIDEO
Despre ceafa de porc la cuptor
Este o alegere ideala pentru o masa satioasa. O portie gatita de 100 grame are 231 Kcal si este o adevarata sursa de proteine, cu o compozitie de: 23.7g proteine, 14.3g lipide, 0g glucide, fibre sare si zahar.
In ceea ce priveste prepararea, o reteta cu ceafa de porc la cuptor poate fi pregatita in circa o ora si jumatate – 2 ore, iar ca timp total de preparare si gatire va fi nevoie de maxim 2 ore si jumatate, asta daca nu luam in calcul timpul in care lasam ceafa la marinat, daca se opteaza pentru aceasta varianta (se poate lasa peste noapte).
Aceasta mancare se intelege de minune si cu o varietate de garnituri. Poti prepara pentru aceasta reteta o garnitura de cartofi taranesti, cartofi pai sau legume la cuptor. De asemenea, poate fi servita alaturi de un sote de ciuperci. O portie de ceafa de porc la cuptor, la doar 100 de grame, contine 11,60% din totalul de calorii recomandate pe zi. Asadar, daca mai adaugati si garnitura, puteti face din aceasta masa una copioasa si foarte gustoasa.
Alina
aprilie 8, 2019 at 4:25 pm
E prima data cand pun vinete in friptura si recunosc ca am avut o retinere, dar a iesit atat de buna mancarea. Vinetele ii dau un gust usor intepator, caracteristic. Foarte bun! Am sa repet reteta si alta data.
Mona
aprilie 8, 2019 at 4:26 pm
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Ghitza
octombrie 22, 2019 at 8:24 am
Am sa-ncerc si eu dar voi pune in tava si un pahar de vin….
dorin
aprilie 18, 2020 at 9:41 pm
Buna,suna foarte promitator dar de rog daca se poate sa dai in postarile tale si temperaturile la care se face cel mai bine.Multumesc
Mona
aprilie 19, 2020 at 7:59 pm
Buna. Depinde de cuptor. Eu dau la foc maxim, insa nu la orice cuptor e la fel. Poti incerca la foc mediu si sa mai lasi la fox maxim la final, sa se rumeneasca.