Home Piure pufos - cum il combinam Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

0
0
retete de prajituri simple

Nu e nevoie sa ai cine stie ce talent in ale bucatariei ca sa pregatesti o gustare aspectuoasa si gustoasa. Daca optezi pentru ciuperci umplute la cuptor, sigur musafirii si membrii familiei tale vor fi incantati de talentul tau.

Ciuperci umplute la cuptor
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute cu sunca la cuptor

Ciupercile umplute cu sunca sunt usor de pregatit si sunt gata in cca 40 de minute. Vei avea nevoie de cca 10 minute pentru curatatul si taiatul legumelor, cca 5 minute pentru calit si inca aproximativ 25 de minute pentru gatit la cuptor.

Ingrediente

  • 6 ciuperci champignon mai mari
  • cca 100 g de sunca
  • 6 felii mari de cascaval (sa acopere ciupercile) sau mai multe, daca sunt mai mici
  • 3 linguri de pasta de ardei in ulei (am folosit facuta in casa)
  • 1-2 linguri de ulei pentru calit

Cum pregatim ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile se spala bine, separat palarioarele si separat coditele. Se taie marunt coditele de ciuperci si sunca.

In ulei incins se calesc sunca si coditele de ciuperci, iar spre final se adauga pasta de ardei si se mai amesteca bine cu lingura de lemn. Daca mai e nevoie, adaugam sare si/sau piper. Daca sunca si cascavalul sunt sarate, nu va mai fi nevoie sa adaugam sare.

Compozitia rezultata va fi folosita pentru a umple palarioarele ciupercilor. Apoi, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute sau pana cand ciupercile s-au facut.

Cand sunt gata, se acopera cu cascaval si se mai dau la cuptor pentru 2-3 minute, pentru a se topi cascavalul. Daca vrei sa obtineti un cascaval mai rumenit, le puteti lasa un pic mai mult sau la foc tare.

Ciuperci umplute la cuptor etape
Ciuperci umplute la cuptor etape

Daca vrei, le poti orna cu felii de masline sau cu frunze de patrunjel proaspat taiate.

Cu ce mai poti umple ciupercile

Pe langa ingredientele pe care ti le-am prezentat deja, poti adauga morcov ras, dovlecel, mazare sau orice alte legume iti plac si care consideri ca se potrivesc.

De asemenea, poti adauga ceapa si usturoi, patrunjel sau marar.

Nu e nevoie sa urmezi o reteta intocmai, poti adauga sau inlocui ingrediente si sa obtii propria ta reteta culinara. Important e ca preparatul pe care il pregatesti sa iti placa.

Ciuperci umplute la cuptor
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute, fara carne

Ciupercile pot ele insele sa inlocuiasca produsele din carne. Asa ca multe persoane le consuma atunci cand renunta la carne. Aduc aportul necesar de proteine si sunt mai satioase decat alte legume mai bogate in apa.

Daca tii post sau un regim vegetarian, poti renunta la sunca si sa adaugi mai multe legume. Cu siguranta ciupercile vor fi delicioase. In cazul acesta, insa, probabil va trebui sa adaugi putina sare in legume, pentru ca nu va mai fi sunca sarata, care sa aduca necesarul de sare.

Daca vrei niste ciuperci foarte satioase, poti opta pentru ciuperci umplute cu o combinatie din codite de ciuperci, fasole boabe fiarta, ceapa, usturoi, morcov, ardei si marar sau patrunjel.

Pentru un pranz foarte usor, le poti umple cu o combinatie de morcov, rosii, ardei si broccoli, la care adaugi coditele de ciuperci si marar sau patrunjel.

Retetele video le gasesti si pe canalul nostru de youtube. Aboneaza-te pentru a primi notificari de fiecare data cand postam un video nou.

Ciuperci umplute, fara calire

Sunt foarte multe variante de ciuperci umplute, in functie de ingredientele folosite. Nici macar nu e nevoie sa calesti legumele. Acestea pot oricum sa fie consumate si in stare cruda. In plus, in cele 20 de minute petrecute la cuptor sigur se vor inmuia daca sunt taiate marunt. Asa ca poti sari peste pasul calitului si sa treci direct la umplere si cuptor.

E o reteta si mai rapida, perfecta mai ales cand te grabesti. Daca te intereseaza si alte retete de mancare rapida, vezi mai multe aici.

Ciuperci umplute – aperitiv, gustare sau pranz

Ciuperci umplute cu sunca – aperitiv

Le poti folosi in multe feluri, adica pentru multe ocazii. Sunt bune si reci, insa mai bune vor fi calde, cand cascavalul e moale, topit si se prelinge frumos peste ciupercute.

Daca vrei sa servesti ciupercile la o masa festiva, dar vrei sa le pregatesti mai devreme, adauga feliile de cascaval doar la servire si mai da-le la cuptor pentru a fi calde si cascavalul aspectuos si proaspat topit.

Ciuperci cu sunca – gustare

Nu mai ai nevoie de carne langa ciupercile umplute cu sunca. Le poti manca simple, ca atare sau poti adauga o salata. Ca sa iti treaca foame dintre mese e suficienta o singura ciupercuta umpluta.

Mancare pentru pranz

Poti manca si la pranz ciuperci umplute. Le poti combina cu friptura de porc, cartofi la cuptor sau natur si sos de usturoi sau poti inlocui cartofii cu broccoli si morcovi.

Vezi mai jos si reteta video

Pofta buna!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Piure pufos - cum il combinam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum să pregătești vinul fiert perfect: Poveste, tradiții și rețeta perfectă (P)

Puține lucruri evocă atmosfera sărbătorilor de iarnă mai bine decât un pahar de vin fiert,…