Cui nu ii place un piure de cartofi pufos si cu gust? Insa pentru asta ai nevoie de cateva ingrediente si de un pic de experienta pentru a alege varianta potrivita pentru tine.
Piureul de cartofi contine cartofi fierti, insa restul ingredientelor difera. Unii adauga unt, altii opteaza pentru lapte, alte retete contin ulei, in vreme ce unele presupun si diverse condimente.
Astazi, insa, am sa va prezint reteta mea preferata si veti vedea cum pregatesc eu cel mai pufos piure de cartofi.
Ingrediente cartofi piure pufosi
- cartofi albi (macar 6-8 cartofi potriviti)
- ulei de floarea soarelui (2-6 linguri)
- lapte dulce
- sare dupa gust
Reteta piure pufos de cartofi
Cartofii albi sunt cei potriviti, insa e bine ca acestia sa nu fie fainosi. E acea senzatie dupa ce i-am curatat, la spalat, cartofii lasa un praf asemanator cu faina. De asemenea, nu sunt buni nici cartofii care raman tari la fiert sau cei prea dulci, semn ca au fost inghetati.
Opteaza pentru niste cartofi proaspeti, care sa nu fie deshidratati (adica sa nu fie scofalciti), albi. Curata-i de coaja, spala-i bine, taie-i cubulete si pune-i la fiert cu apa suficienta (in oala e bine sa fie macar 3 degete de apa peste nivelul cartofilor) si sare.
Imediat ce s-au fiert bine (atunci cand infigi in ei furculita cartofii se rup) ii scurgi de apa si ii pasezi cu telul special pentru pasat cartofi. Nu lasa cartofii in apa dupa ce s-au fiert, pentru ca vor deveni asemenea unui cauciuc.
Dupa ce i-ai pisat bine, adauga putin ulei si putin lapte si amesteca bine cu lingura de lemn. Nu adauga foarte mult ulei, pentru ca nu vor mai fi la fel de pufosi. Adauga lapte, insa, si amesteca mereu, pana cand obtii consistenta dorita.
La final, daca e cazul, mai adauga sare si amesteca bine.
Vezi reteta VIDEO pentru piure pufos
Cu ce poti sa combini cartofii piure
Sunt multe retete care se potrivesc foarte bine cu acest piure pufos. Mai jos poti gasi cateva recomandari.
Retete recomandate
Piure de morcovi – reteta VIDEO
Nu ai cum sa te saturi de piureul de cartofi, insa poate vrei sa diversifici. Tocmai de aceea am pregatit o garnitura deosebita, piure de morcovi, un preparat simplu de pregatit, dar si si foarte usor. E potrivit la orice carne si e un preparat fin si colorat, care va da o nota aparte meniurilor. Piure de morcovi – pufos, …
Ficatei cu vin si boabe de mustar
Nu stii cum sa gatesti ficateii? Vezi reteta de ficatei cu vin si boabe de mustar si lasa-ne un comentariu in care sa ne spui daca ti-a placut. Ficatei cu vin si boabe de mustar Ficatei cu vin si boabe de mustar Ficateii se gatesc rapid si pot fi combinati cu o multime de garnituri. Asa ca nu e de …
Pui la cuptor cu masline si vin
Daca vrei un meniu consistent, poti opta pentru pui la cuptor cu garnitura. Insa puiul la cuptor se poate gati in multe variante. Astazi vom testa impreuna o reteta delicioasa de pui la cuptor cu masline si vin, alaturi de un piure pufos si salata. Pui la cuptor cu masline, vin, piure si salata Pui la cuptor cu masline si …
Sos de usturoi cu iaurt
Sosul de usturoi e potrivit atat pentru carne, cat si pentru legume fierte, natur, la gratar sau la cuptor. De altfel, il poti folosi chiar si ca dressing pentru salate sau in combinatie cu orice iti place tie, de la cartofi prajiti, friptura si pana la chipsuri. sos de usturoiu cu iaurt Sos de usturoi cu iaurt Ingrediente: 4-6 catei …