O modalitate foarte rapida de a prepara carnea de pui e la tigaie. Daca nu ai timp pentru o reteta a carei pregatire necesita mai mult timp, insa ai nevoie si de un fel de mancare cu carne, iti propun aceasta reteta de Pui Shanghai adaptata, adica o varianta mai simpla care se poate numi si Pui cu pesmet. Se pregateste foarte rapid si o poti manca cu o garnitura de cartofi sau orez, ori doar cu o salata mare alaturi.
Reteta de Pui Shanghai / Pui cu pesmet
Ingrediente Pui Shanghai / Pui cu pesmet
Pentru aceasta reteta avem nevoie de doar cateva ingrediente (*pentru 3-4 portii):
- cca 400 g piept de pui dezosat, fara piele
- 2-3 oua crude
- cca 150 g pesmet
- condimente dupa gust: sare si piper
Cum pregatim Pui Shanghai / Pui cu pesmet
Carnea se spala si taie feliute subtiri si nu foarte lungi. Ar trebui sa aiba aproximativ grosimea unui deget si lungimea de cca 6-8 cm, la fel ca in imaginea de mai jos.
Dupa ce carnea e pregatita, putem bate ouale intr-un bol. Adaugam in compozitie un varf de cutit de sare si piper.
Pesmetul trebuie asezat pe o farfurie mai larga, dar cu marginile ridicate, pentru a nu risipi pesmetul.
Bucatelele de carne se trec prin ou, apoi prin pesmet si se lasa separat pe o farfurie.
Cand toate bucatelele de carne au fost date prin ou si pesmet, se pune uleiul la incins, intr-o tigaie antiaderenta. Uleiul trebuie sa fie incins, dar nu sa scoata fum cand trecem la prajirea bucatelelor de pui date prin ou si pesmet.
Le prajim bine pe ambele parti, la foc mediu, pana cand acestea devin aurii. Apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta (servetele sau prosoape de hartie pentru bucatarie).
Bucatelele de Pui Shanghai / Pui cu pesmet vor fi crocante la exterior, dar bine patrunse si moi interior. Se vor putea rupe cu mana foarte usor si vor avea un gust delicios.
Le poti consuma alaturi de cartofi piure, cartofi cu patrunjel si boia sau cu orez, iar o salata se potriveste perfect intotdeauna.