Vrei sa diversifici garniturile si cauti un piure aromat, fin si aerat ca o spuma? Daca vrei sa faci o mica pauza de la piureul de cartofi, transforma piureul simplu de morcovi intr-o spuma colorata si aromata.
Piure de morcovi cu ardei copti
La fel de usor, dar mai aromat. Testeaza reteta si spune-ne daca ti-a placut.
Ingrediente
Avem nevoie de aceleasi ingrediente ca pentru piureul de morcovi, la care adaugam ardei copti din salata si putina zeama.
- 6-7 morcovi mari
- 2-3 ardei copti din salata (salata cu otet in loc de lamaie)
- 2-3 linguri de zeama din salata
- cca 50 grame de unt
- sare dupa gust
- piper (optional)
Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie felii. Apoi, se pune la fiert in apa cu sare. Cand morcovii s-au fiert, de scurg de apa si se lasa putin sa se mai raceasca. Ii putem lasa 10-15 minute la racit si ii vom mixa atunci cand nu mai scot foarte multi aburi.
In bolul blenderului punem ardeii si zeama din salata, dar si untul si mixam pana se formeaza un pasta fina. Apoi, adaugam treptat morcovii si mixam pana cand toata cantitatea se transforma intr-o pasta fina, omogena.
Daca e nevoie, mai adaugam zeama din salata de ardei copti, unt si/sau sare.
Cum servim acest piure de morcovi si ardei copti
Piureul e delicios cald, insa il putem servi si rece. Se potriveste alaturi de fripturi si salate, dar si ca dressing / crema pentru sendvisuri.
Vezi si reteta VIDEO
Pofta buna!