Home Retete Piure de morcovi cu ardei copti

Piure de morcovi cu ardei copti

0
0

Vrei sa diversifici garniturile si te cauti un piure aromat, fin si aerat ca o spuma? Daca vrei sa faci o mica pauza de la piureul de cartofi, transforma piureul simplu de morcovi intr-o spuma colorata si aromata.

Piure de morcovi cu ardei copti

Piure de morcovi cu ardei copti

La fel de usor, dar mai aromat. Testeaza reteta si spune-ne daca ti-a placut.

Ingrediente

Avem nevoie de aceleasi ingrediente ca pentru piureul de morcovi, la care adaugam ardei copti din salata si putina zeama.

  • 6-7 morcovi mari
  • 2-3 ardei copti din salata (salata cu otet in loc de lamaie)
  • 2-3 linguri de zeama din salata
  • cca 50 grame de unt
  • sare dupa gust
  • piper (optional)

Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie felii. Apoi, se pune la fiert in apa cu sare. Cand morcovii s-au fiert, de scurg de apa si se lasa putin sa se mai raceasca. Ii putem lasa 10-15 minute la racit si ii vom mixa atunci cand nu mai scot foarte multi aburi.

In bolul blenderului punem ardeii si zeama din salata, dar si untul si mixam pana se formeaza un pasta fina. Apoi, adaugam treptat morcovii si mixam pana cand toata cantitatea se transforma intr-o pasta fina, omogena.

Daca e nevoie, mai adaugam zeama din salata de ardei copti, unt si/sau sare.

Piure de morcovi cu ardei copti

Cum servim acest piure de morcovi si ardei copti

Piureul e delicios cald, insa il putem servi si rece. Se potriveste alaturi de fripturi si salate, dar si ca dressing / crema pentru sendvisuri.

Vezi si reteta VIDEO

Pofta buna!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Desert rapid cu inghetata si lapte

Nu esti hotarat daca vrei o bautura calda sau una rece. Opteaza pentru acest desert care i…