Sandvisurile calde sunt usor de pregatit si reprezinta o mancare extrem de rapida, pe care oricine o poate prepara usor. Iar de Halloween poti opta pentru o astfel de mancare, mai ales le poti orna si le poti transforma cu usurinta intr-un meniul potrivit pentru Halloween.
Sandvisuri calde pentru Halloween – Mumii gustoase
Sandvisurile pot sa fie potrivite atat pentru micul dejun, cat si pentru pranz. In plus, sandvisurile calde sunt si mai gustoase decat cele simple, cu atat mai mult cu cat folosim chifle moi cu susan ca baza pentru ele. Asa ca, daca vrei sa fii in tendinte pe 31 octombrie, pregateste si tu o reteta rapida pentru Halloween.
Un meniu format din sandvisuri mumii iti va lua doar 15 minute, daca ai deja ingredientele necesare.
Ingrediente
Pentru patru sendvisuri folosim doua chifle mari cu susan, pe care le vom taia in doua, felii de cascaval pe care le taiem fasii subtiri, sunca de Praga, piure de morcovi cu ardei copt (din salata) si masline.
- 2 chifle cu susan
- 3 felii de cascaval
- felii subtiri de sunca (eu am folosit sunca de Praga)
- 2-3 linguri de piure de morcov simplu sau cu ardei copt (e mult mai gustos – gasesti reteta video la final)
- 2 masline negre (pentru ochi si paianjeni)
- 1-2 masline verzi cu ardei (pentru ochi)
Cum pregatim sandvisurile
Chiflele se taie in doua, pe grosime. Se aseza in tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se aseaza o felie de sunca taiata suficient de mare incat sa acopere felia de chifla. Se pun la cuptor pentru cateva minute, astfel incat chifla sa devina crocanta la exterior si moale in interior.
Apoi, feliile se ung cu pireul de morcov, se aseaza feliile de masline pe care le vom folosi ca ochi, dar si fasiile de cascaval. Sensvisurile se mai dau la cuptor pentru cca 30 de secunde, doar cat se inmoaie cascavalul si sa se aseze mai bine. Nu lasati prea mult la cuptor, pentru ca se va topi cascavalul si isi va pierde forma de fasie care e specifica mumiilor.
Pofta buna!