Home Pizza Reteta pizza in 6 variante. Tu ce pizza mananci azi?

Reteta pizza in 6 variante. Tu ce pizza mananci azi?

0
1
retete de prajituri simple

Pizza e o mancare rapida, pe care o poate pregati oricine. Pentru aceasta reteta de pizza ai nevoie de cateva ingrediente si de un cuptor. In rest, nu ai nevoie de mare talent in bucatarie, insa te ajuta daca esti gurmand. Pofta si placerea de a manca te vor ajuta sa fii creativ si sa obtii retete noi si extrem de gustoase. Azi, iti recomandam 6 retete de pizza sau o pizza in 6 variante.

Pizza in 6 variante: vegetariana, cu usturoi, traditionala si nu numai

Reteta pizza de casa in 6 variante
Reteta pizza de casa in 6 variante

De ce ingrediente ai nevoie

Ingrediente necesare pentru blatul de pizza

Pentru blat de pizza ai nevoie de doar cinci ingrediente: faina alba (cca 300 g), o lingurita de sare, putin ulei (2-3 linguri de ulei, la framantat si la uns tava), apa rece (cca 80-100 de ml), drojdie proaspata (cca 10 g).

Ingrediente pizza in 6 variante
Ingrediente pizza in 6 variante

Cum pregatesti aluatul pentru pizza

Dizolva drojdia in apa. Separat, amesteca bine faina cu sarea, apoi adauga apa cu drojdie. Framanta bine pentru cel putin 5 minute. Daca aluatul e prea vartos, poti adauga cate o lingura de apa, pana obtii consistenta dorita. Daca, din contra, e prea moale, adauga cate putina faina (cate o lingura rasa).

In cazul in care aluatul e foarte lipicios si e greu de lucrat, unge-ti mana cu putin ulei si continua sa framanti. Cand ai obtinut aluatul potrivit, formeaza o bila, acopera vasul cu un prosop curat si uscat si lasa la dospit pentru cel putin 40 de minute. In incapere e bine sa fie cald, pentru ca aluatul sa creasca mai bine.

Dupa ce aluat a dospit, imparte-l in doua si intinde cate o foaie pentru pizza. Foaia trebuie sa aiba dimensiunile tavii pe care o vei folosi pentru pizza. Pentru un aluat mai gros ai nevoie de mai mult aluat, iar pentru un aluat subtire, va fi necesar mai putin.

Poti sa vezi un video strict pentru modul in care pregatesti blatul de pizza mai jos.

Cum pregatim pizza

Aseaza in tava o hartie de copt, unge cu putin ulei si apoi aseaza si blatul de pizza. Poti unge pizza cu un amestec de pasta de rosii cu apa, cu ketchup sau poti sa nu o ungi cu nimic, doar sa pui ingredientele peste blat.

Pizza de casa 6 variante - ingrediente
Pizza de casa 6 variante – ingrediente

Pizza – sase retete de pizza, sase variante

Pentru fiecare dintre cele sase variante de retete de pizza vom folosi blat si cascaval dat pe razatoare. De asemenea, blatul va fi uns cu pasta de tomate sau ketchup. Folosim o cantitate mica, pe care o intindem foarte bine pe toata suprafata blatului de pizza.

La cantitatea de blat pe care o pregatim vom avea nevoie de cca 350-400 grame de cascaval dat pe razatoare. Se poate folosi razatoarea mare (nu cea pentru feliat, ci cea pentru fasii cu latimea de cca 1/4 cm).

Varianta 1 de pizza de casa – pizza cu branza si usturoi

Ingrediente topping:

  • felii de la 1-3 catei de usturoi
  • cateva felii de branza telemea
  • cateva fire de marar, taiat marunt

Varianta 2 de pizza de casa – reteta pizza cu tomate si busuioc

Ingrediente topping:

  • felii subtiri de rosii
  • dressing de usturoi (2 catei de usturoi pisati), cu o lingurita de busuioc uscat si maruntit si o lingurita de ulei – se mesteca totul si se ung feliile de rosii, dar si blatul neacoperit de rosii

Varianta 3 de pizza de casa – reteta pizza clasica / traditionala

Ingrediente topping:

  • ciuperci calite in putin ulei, cu un varf de cutit de sare (ca sa lase apa din ele) si scurse
  • felii subtiri de carnaciori
  • felii de ardei kapia
  • bucatele de masline fara samburi

Reteta de pizza cu blat de casa o poti gasi aici.

Pizza dreptunghiulara cu carnati ardei cascaval
Pizza dreptunghiulara cu carnati, ardei, cascaval

Varianta 4 de pizza de casa – reteta pizza cu cuperci

Ingrediente topping:

  • ciuperci calite in putin ulei, cu un varf de cutit de sare (ca sa lase apa din ele) si scurse (la fel ca in reteta de mai sus)
  • feliute subtiri de usturoi
  • felii cat mai subtiri de ardei kapia
  • masline fara samburi

Varianta 5 de pizza de casa – reteta pizza cu branza

Ingrediente topping:

  • branza telemea
  • dressing de busuioc, usturoi si ulei (usturoiul pisat se mesteca cu o lingurita de busuioc uscat si maruntit si cu o lingurita de ulei)

Varianta 6 de pizza de casa – reteta pizza extra iute

Ingrediente topping:

  • felii de carnaciori picanti
  • feliute de la 2 catei de usturoi
  • 3-4 felii de ardeiu iute murat (jalapeno)
  • 4-5 bucatele de ciuperci calite cat sa lase zeama
  • 3-4 bucatele mici de masline fara samburi

Asa cum spuneam mai sus, peste topping vom presara cascaval ras. Apoi, dam la cuptor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) pentru 10 minute la foc maxim si inca 5 minute la foc mai mic. In functie de cuptor, timpul si temperatura pot sa difere.

Reteta pizza 6 variante  - felii
Reteta pizza 6 variante – felii

Pizza e gata cand cascavalul capata o nuanta usor mai inchisa pe alocuri, dovada ca s-a copt.

Pofta buna!

Vezi si reteta video cu cele sase variante de pizza

Summary
recipe image
Recipe Name
Reteta pizza in 6 variante
Author Name
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Pizza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum să pregătești vinul fiert perfect: Poveste, tradiții și rețeta perfectă (P)

Puține lucruri evocă atmosfera sărbătorilor de iarnă mai bine decât un pahar de vin fiert,…