Poti face pizza cu aproape orice ingrediente, insa azi vei vedea o reteta cu avocado si pui. Am ales avocado pentru ca il folosesc in multe retete si am optat pentru pui, pentru ca e simplu de pregatit si se potriveste foarte bine cu avocado.
Pizza cu avocado si pui
Ingrediente
Pentru pizza cu avocado si pui avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300-350 g faina alba
- cca 7-10 grame de drojdie proaspata
- 2-4 bucati de avocado
- ciuperci
- cca 6 pulpe de pui dezosate si fara piele
- 2 ardei kapia
- cascaval
- ketchup
- sare
- apa – cca 75-100 ml
- cateva linguri de gris
Cum preparam aluatul de pizza
Mai intai pregatim maiaua, din drojdie si apa. Amestecam bine aceste doua ingrediente pana obtinem o compozitie omogena. Faina o transferam intr-un vad incapator, adaugam maiaua, un varf de cutit de sare si amestecam bine. Apoi framantam pentru 5-10 minute. Cand terminam cu framantatul aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se mai lipeasca de maini si de vas.
Impartim aluatul in doua bile egale, pentru ca din fiecare vom face cate o pizza.
Acoperim vasul cu un prosop curat si uscat si lasam aluatul sa dospeasca minim 30 de minute.
Pentru prima pizza luam una dintre bilele de aluat si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt. O putem intinde cu mana, dar ne putem ajuta si de un facalet sau de un pahar. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de pahar/facalet, presaram putin gris peste el.
Cand aluatul e bine intins pe toata suprafata tavii, il ungem cu ketchup si apoi adaugam ingredientele.
Carnea de pui
Carnea de pui se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand e gata, se lasa la scurs si apoi se taie feliute. Cand aluatul e gata, se adauga pe toata suprafata acestuia.
Ciupecile
Ciupercile de curata si se spala, apoi se lasa la scurs cat timp pregatim aluatul. E bine ca ciupercile sa fie mai uscate si bine scurse, altfel apa se va transfera in tava. Se pot adauga fie inainte de carnea de pui, fie deasupra.
Ardei kapia
Se spala si se taie rondele sau bastonase scurte. Apoi, se aseaza pe blatul de pizza.
Avocado
Fructul de avocado trebuie taiat dupa ce toate celelalte ingrediente au fost asezate deja peste blat. Asta pentru a-l pastra proaspat. Avocado se oxideaza destul de repede.
Nu e nevoie sa adauga sare, deoarece va fi acoperit de cascavat ras, de la care va lua atata sare cat e necesara.
Cascavalul
Se poate da pe razatoare imediat ce aluatul fost pus la dospit. Va fi adaugat ultimul pe pizza, imediat deasupra fructului de avocado.
De asemenea, iti recomadam si pizza cu carnaciori. E delicioasa si reteta o gasesti in acest articol.