Home Retete Placinta cu branza dulce de vaci

Placinta cu branza dulce de vaci

0
0
retete de prajituri simple

Placinta cu branza dulce de vaci e foarte intalnita la patiserii, insa ce ar fi sa o gatesti in casa? Nu e greu deloc daca urmezi instructiunile si vei obtine un desert hranitor, satios si gustos, indulcit pe gustul tau.

Placinta cu branza dulce de vaci
Placinta cu branza dulce de vaci

Pentru aceasta prajitura vom folosi foi de placinta de post, pe care le poti umple nu doar cu branza, ci si cu mar sau cu dovleac.

Placinta cu branza dulce de vaci
Placinta cu branza dulce de vaci

Reteta placinta cu branza dulce, de vaci

Chiar daca par mai greu de facut si crezi ca foile pentru placinta de post iti vor da batai de cap, poti fi sigura ca iti vor reusi daca respecti cantitatile si instructiunile. In plus, cu timpul, cu siguranta iti va fi din ce mai usor sa le pregatesti si vei sti ce ingrediente si ce cantitati sa pui pentru ca reteta sa iti iasa asa cum iti place tie.

Asadar, pentru aceasta reteta vom folosi foi de placinta de post, pe care le vom umple cu branza dulce de vaci, aromate cu zahar vaniliat, esenta de vanilie si, daca mai e necesar, cu putin zahar pudra.

De ce ingrediente ai nevoie

Ingrediente placinta cu branza
Ingrediente placinta cu branza

Ingrediente pentru foi de placinta de post

  • cca 600 grame de faina alba, neagra sau integrala (eu am folosit faina alba)
  • 200 ml ulei (ulei de floarea soarelui)
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de copt

Din ingredientele de mai sus vom obtine doua foi de placinta fragede, facute in casa.

Ingrediente pentru umplutura de placinta cu branza de vaci

  • 1 kg de branza dulce de vaci
  • 3-4 plicuri de zahar vanilinat
  • o esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar pudra (daca e necesar, se gusta inainte)
  • 1-3 linguri de gris (optional, daca branza e prea moale si apoasa)

Cum pregatim aluat de placinta

Pentru placinta cu branza dulce de vaci voi folosi acelasi aluat ca pentru placinta de mere. E un aluat pentru placinte sfaramicios, care poate fi folosit si de dulce, dar si pentru placinte de post.

Reteta foi placinta / foi de placinta de casa

La prajitura aceasta cu branza vom folosi acelasi aluat fraged de placinta (aluat placinta fara drojdie), sfaramicios si gustos, pentru foi de placinta fragede facute in casa.

Reteta pentru placinta de mere de post o gasesti aici.

Cum pregatim foile de placinta, de post

Peste jumatate din cantitatea de faina turnam uleiul si omogenizam prin tasare cu o furculita. Nu amestecam aluatul, ci doar tasam cu furculita, pentru a obtine un aluat sfaramicios.

Apoi, adaugam restul de faina, peste care turnam apa cu praf de copt si tasam in continuare, pana obtinem un aluat omogen. Il lasam la rece pana prelucram umplutura.

Cum intindem foile de placinta

Cantitatea e suficienta pentru doua foi, asa ca vom imparti aluatul in doua parti egale, pe care le vom modela cu sucitorul.

Pentru ca aluatul e sfaramicios, va fi si un pic mai greu de prelucrat. De aceea, e nevoie sa ungem blatul de lucru si facaletul cu putin ulei. Daca alutul se rupe in margini pe masura ce il intindem, il lipim la loc cu mana si intindem cu suciorul in continuare.

Vezi in materialul video de la final cum intindem foile.

Umplutura pentru placinta cu branza dulce de vaci

Amestecam branza cu esenta de vanilie si zaharul vaninilat, apoi potrivit de gust. Eu am avut o branza mai acrisoara, asa ca am avut nevoie si de trei linguri de zahar pudra. Daca branza voastra e mai dulce, nu veti mai avea nevoie de zahar pudra.

De asemenea, branza pe care am folosit-o e si destul de moale, asa ca am adagat 2 linguri si jumatate de gris. Daca branza voastra e mai uscata, omiteti acest pas.

Cand umplutura a fost bine amestecata si e omogena, putem umple foile.

Pregatirea placintei cu branza

Asezam prima foaie in tava, cu tot cu hartia de copt de sub ea. Deasupra adaugam toata compozitia de branza si nivelam, pentru a o intinde pe toata suprafata foii. Deasupra se aseaza a doua foaie, care se inteapa din loc in loc. Vezi in reteta video cum asezi mai usor foaia de placinta peste prajitura.

Apoi dam placinta la cuptor (cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil), la fom mediu, pentru cca 40 de minute. In functie de cuptor sau temperatura, va fi nevoie de ceva mai putin sau mai mult timp pentru coacerea placintei.

O verificam din cand in cand, dupa primele 30 de minute, pentru a ne asigura ca se coace bine.

Vezi si reteta video pentru placinta cu branza dulce, de vaci

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar Este o supa simpla, cremoasa si savuroasa pe care o poti s…