Exista prajituri de post care sunt foarte potrivite si pentru diete. Aceasta prajitura simpla cu mar poate fi consumata in posturile de peste an si nici nu contine zahar. In plus, e usor de preparat, dar si foarte gustoasa.
Prajitura de post, fara zahar
Ingrediente prajitura de post, fara zahar
- 200 ml ulei
- 200 ml apa minerala
- un praf de copt
- 10 mere mari
- 600-700 g faina (alba, neagra sau integrala)
- 2 lingurite de scortisoara
Cum preparam prajitura de post cu mere, fara zahar
Uleiul se omogenizeaza cu un pic mai mult de jumatate din cantitatea de faina, insa prin tasarea/apasarea fainii, nu prin amestecare. Cand s-a ingrosat aluatul, se adauga amestecul de apa minerala si praf de copt petru a-l subtia. Se omogenizeaza tot prin apasare si se adauga si restul de faina. Cand aluatul e gata, se da la frigider pana ce terminam de prelucrat merele.
Merele se spala, se curata de coaja, se limpezesc din nou si apoi se dau pe razatoare. Ulterior, se scurg. Zeama rezultata nu se va folosi in prajitura. Merele rase vor fi amestecate cu scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in doua si se vor intinde cu sucitorul doua foi. Una se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra se adauga merele rase cu scortisoara si se acopera cu a doua foaie. Cea de a doua foaie se inteapa cu o furculita, ca sa se nu umfle la coacere.
Prajitura de post se coace cca 40 – 45 de minute.
Vezi mai jos reteta VIDEO pentru aceasta prajitura cu mere, fara zahar.