Nu ai gatit pana acum cartofi cu boia? E o mancare simpla si gustoasa, care nu necesita nimic in plus in afara de o salata. Cartofii cu boia se pregatesc foarte simplu si sunt deliciosi. In plus, sunt potriviti oricand, fie cand tii post sau daca ai o dieta vegana.
O poti pregati oricand vrei sa mananci ceva usor, delicios si rapid.
Cartofi cu boia
Ingrediente Cartofi cu boia
Pentru reteta de cartofi cu boia ai nevoie de doar cateva ingrediente:
- cca 2-3 kg cartofi
- o legatura de patrunjel verde
- o lingura de boia dulce
- 4-5 linguri de ulei
- o lingurita de sare
Cum pregatim cartofii cu boia
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa. Nu ii lasa in apa dupa ce opresti focul, pentru ca risti ca acestia sa capete o consistenta gumoasa, neplacuta. Doar scurge apa imediat ce cartofii au fiert si lasa-i in oala pana cand celelalte ingrediente sunt pregatite.
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie. Uleiul trebuie sa fie incins cand pui boiaua, dar sa nu scoata fum. Cand s-a incins, se ia de pe foc si se adauga boiaua dulce. Ju lasa pe foc uleiul, pentru ca boiaua se va arde si va capata un gust amar. Dupa ce ai pus boiaua, se amesteca bine si apoi se rastorna cartofii scursi de apa peste amestecul de ulei si boia. Sau invers. Daca ai facut amestecul de ulei si boia intr-o oala mai mica, poti sa scurgi amestecul peste cartofii din oala in care i-ai fiert. Insa doar dupa ce i-ai scurs bine de apa!
Patrunjelul se spala si se taie marunt, apoi se adauga peste cartofii cu ulei si boia. Se amesteca din nou pentru ca toate ingredientele sa fie bine amestecate.
Vezi si reteta video
Mai multe retete de post gasesti aici!