Home Mancare de post - retete Ratatouille la cuptor – ghiveci frantuzesc

Ratatouille la cuptor – ghiveci frantuzesc

0
0
retete de prajituri simple

Cunoscut in intreaga lume datorita desenului animat cu acelasi nume de al carui succes a si beneficiat, Ratatouille este doar un ghiveci. Totusi, este un ghiveci frantuzesc, colorat si elegant, usor si aromat, care arata foarte bine in farfurie.

Ingrediente Ratatouille

Pentru Ratatouille ai nevoie de puntin ulei, condimente si o varietate de legume.

Ratatouille se compune din sos, legume si dressing, astfel ca mai jos vei gasi ingredinetele pentru fiecare

Sos de rosii aromat – ingrediente

-3 rosii

-un ardei kapia

-o ceapa

-3-4 catei de usturoi

-cateva linguri de ulei

-sare si piper

-doua foi de dafin

Cum pregatim sosul

Ingrediente Ratatouille

-o vanata

-un dovlecel

-un zucchini

-doua rosii mari

Ingrediente dressing:

-3-4 catei de usturoi

-ulei

-sare si piper

Cum pregatim Ratatouille

Legumele se spala si se taie felii cat mai egale ca grosime, fara a se inlatura coaja. Pentru a obtine o mancare colorata e nevoie sa nu indepartam coaja, ci doar sa spalam legumele foarte bine.

De asemenea, e important ca rosiile sa fie mai tari, altfel vor fi greu de taiat si nu vor avea tinuta. Nu trebuie sa uitam sa inlaturam frunzulitele, dar si zona verde si radacinoasa, tare din mijlocul rosiei, asa cum poti vedea in materialul video.

Se inlatura varful vinetelor, al legumelor zucchini si al dovleceilor si apoi legumele se taie felii. Vinetele se tin in apa cu sare pana in momentul in care asamblam legumele pentru Ratatouille.

Poti presara foarte putina sare pe legumele folosite, pentru ca mancarea sa aiba suficienta sare. Nu exagera, insa.

Intr-o tava asezam sosul de rosii atomat pentru care gasesti reteta mai sus si apoi aranjam si feliile de legume in cercuri concentrice. Pentru a ne fi mai usor si a obtine o mancare colorata uniform, folosim o singura combinatie de legume pe care o reproducem pana ce tava e plina.

Poti folosi combinatia formata dintr-o felie de vinata, o felie de rosie, o felie de zucchini si o felie de dovlecel pe care sa o repeti pana cand tava e complet aranjata.

Deasupra turnam catev putin dressing facut din usturoi maruntit amestecat cu ulei sare si piper. Apoi dam la cuptor pentru cca 35-45 de minute sau pana cand legumele sunt gata.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Mancare de post - retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati

Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de …