Fursecuri sau rulada? Daca vrei sa pregasesti un desert rapid si gustos, dar si cu o forma diferita fata de ceea ce pregatesti in mod obisnuit, iti recomandam fursecuri – rulada sau rulada fursec.
Rulada fursec sau fursecuri rulada
Ingrediente necesare pentru fursecurile rulada
Avem nevoie de doar cateva ingredente, pe care aproape sigur le ai deja in bucatarie.
- 5 linguri de faina alba
- 5 linguri de gris
- 3 linguri de zahar
- cca 50 ml de ulei
- 1-2 lingurite de cacao
- jumatate de praf de copt
- un ou
Cum preparam rulada fursec
Fursecurile in forma de rulada se pregatesc foarte simplu, la fel ca reteta clasica de fursecuri cu faina si gris.
Oul se sparge intr-un bol, se bate ca pentru omleta, se adauga pe rand uleiul, praful de copt si zaharul si se amesteca bine cu un tel in forma de para. Apoi, se adauga faina alba si grisul si se omogenizeaza prin framantare.
Compozitia se imparte in doua bucati. Din una se intinde o foaie si in cealalta se adauga cacao si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Apoi, se intinde o foaie si din compozitia cu cacao.
Deoarece aluatul e lipicios, daca folosesti un pahar la intins il poti unge cu ulei. Poti proceda la fel si cu sucitorul, pentru ca acesta sa nu se lipeasca prea tare de compozitie.
Cele doua foi se suprapun
Peste foaia alba se aseaza cu atentie foaia cu cacao. Deoarece sunt foarte sensibile, foaia de cacao se poate rupe, insa nu e o problema, pentru ca se poate lipi cu mana, prin intindere si, desigur, se va lipi la copt.
Cand cele doua foi sunt suprapuse, acestea se vor rula impreuna si va rezulta o forma asemanatoare unei clatite lungi. Aceasta se taie felii, cu atentie. Nu apasam aluatul la taiere, ci taiem cu miscari rapide si usoare inainte si inapoi, pentru a nu strivi aluatul. Astfel, fursecurile rezultate vor avea forma si aspect de rulada.
Feliile se aseaza cu partea asemanatoare ruladei in sus, la distanta unele de altele. La copt vor mai creste si trebuie sa aiba loc, pentru a nu se lipi unele de altele.
Se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pentru cca 10-12 minute. Apoi, se verifica si, daca sunt gata, se scot din cuptor.
Le verificam cu o scobitoare
Le puteti verifica cu o scobitoare. Intepati cu o scobitoare un fursec si daca de aceasta nu se lipseste aluat crud, inseamna ca fursecurile sunt gata si le scotem din cuptor.
Daca le lasam prea mult, se pot arde sau se intaresc prea mult. Fursecurile trebuie sa fie moi in interior, pentru ca vor mai intari putin dupa ce se racesc.
Cum le coacem
Oricum, retineti ca nu au nevoie de mult timp pentru a se coace. De asemenea, nu dati focul prea tare si tava e bine sa fie pozitionata mai sus in cuptor, pentru ca fursecurile rulada sa nu se arda pe fund.
Fursecurile rulada sunt crocante la exterior si fragede la interior.
Daca preferi fursecuri si mai simple, cu nuca si ornate cu bombonele, uite si o reteta de fursecuri cu nuca.
De ce sa optezi pentru fursecuri rulada
Cum nu ii plac fursecurile? Simple sau aromate, cu bombonele sau cacao, fursecurile sunt gustate la orice eveniment sau atunci cand ai pofta de dulce.
De data asta, insa, iti propunem fursecuri rulada. Sunt fursecuri, insa au aspect de rulada si se pregatesc la fel ca o rulada, prin suprapunerea a doua straturi si rulare. Poti vedea exact cum se pregatesc in materialul video de la finalul acestei retete.
Chiar daca sunt un pic mai migaloase, arata bine in farfurie si sunt gustoase. In plus, nu trebuie sa le ornezi, le poti lasa asa, pentru oricum sunt aspectuoase.
Fursecurile rulada sunt o alternativa pentru momentele cand vrei sa pregatisti o reteta rapida de prajirura de casa, insa nu ai inspiratie, nu vrei ceva complicat si nici sa stai prea mult in bucatarie.
Ii poti consuma ca atare sau alaturi de o cana de lapte. La fel de potriviti sunt si la cafea sau capuccino.
Testeaza reteta si spune-ne daca ti-a placut!
Pofta buna!