O supa rapida si simplu de gatit e supa de galuste cu pui. E perfecta nu doar la raceala, ci oricand ai nevoie de mai multe lichide si vrei sa mananci mai usor.
Supa de galuste cu pui
E deja cunoscut faptul ca supa de pui e recomandata in caz de raceala. Asta pentru ca e nevoie de multe lichide calde si de o mancare usoara. Insa nu e nevoie sa o pregatesti doar cand raceala iti da tarcoale, ci oricand vrei o supa usoara, foarte gustoasa si, nu in ultimul rand, o mancare rapida.
Daca nu ai pregatit-o niciodata, iti recomandam sa testezi aceasta reteta.
Ingrediente pentru supa de pui cu galuste
- 4 pulpe dezosate, fara piele
- o bucata de telina
- 2-3 morcovi
- o ceapa
- 3 oua
- faina alba
- sare
- frunze de patrunjel
Cum preparam supa de galuste cu pui
Zarzavatul se curata de coaja si se apala. Telina se taie felii, morcovul se taie bastonase sau rondele si ceapa se poate lasa intreaga, ca sa nu se imprastie in oala la fiert. Se spala si carnea si toate ingredientele se pun in oala, cu cca 3 litri de apa si sare dupa gust. Se lasa la fiert pana carnea e pe jumatate fiarta, apoi se adauga si galustele.
Cum pregatim galustele cu faina alba
Ouale se sparg, se bat ca pentru omleta, se adauga putina sare si faina alba. Faina se adauga treptat si se amesteca, astfel incat compozitia sa nu fie prea densa (ceea ce se poate intampla daca pui prea multa faina) si nici prea moale (caz in care se mai adauga putina faina).
Cand carnea e fiarta pe jumatate, focul se da la minim si se adauga si galustele, cu ajutorul unei linguri. Cu o lingura se ia putin compozitie si se adauga in oala. Lingura se va umezi in zeama din oala pentru ca acea compozitie sa se desprinda mai usor.
Cand am format toate galustele, putem da focul mai mare si sa mai lasam pana cand atat carnea cat si galustele s-au fiert.
La sfarsit (sau chiar in farfurie) se adauga frunzele de patrunjel taiate marunt.
Ce carne folosim pentru supa
Nu e nevoie sa folosesti pulpe dezosate si fara piele. Daca vrei ca supa sa fie ma grasa, poti lasa pielea. De asemenea, tine cont de faptul ca pieptul e mai slab. Insa, pentru supa, poti folosi orice parte: spate, aripi, ciocanele, pulpe, piept, gat.
Cum prepari carne cu legume la cuptor. Vezi reteta aici.
Ce legume folosim pentru supa
Poti folosi: morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa. Telina, morcovul si ceapa sunt cele mai importante, pentru ca ele dau aromele si culoarea supei.
De asemenea, frunzele de patrunjel sunt optionale, insa dau un aspect frumos mai ales daca sunt proaspete si le adaugi direct in farfurie.
Cum taiem legumele pentru supa
Poti taia legumele cum iti place tie. Exista mai multe stiluri de taiere a zarzavatului: rondele, bastonase, cubulete, felii. Vezi care e varianta pe care o preferi si foloseste-o pe aceea.
Galuste de faina alba sau galuste de gris?
Compozitia e aceeasi pentru ambele tipuri de galuste, doar ca faina alba se inlocuieste cu gris. Poti testa ambele tipuri de galuste si sa iti alegi preferata.
Vezi si reteta video mai jos
Daca si tu pregatesti supa de galuste, lasa-ne un comentariu in care sa ne spui daca ti-a placut.
Pofta buna!