Omleta e o reteta simpla, care poate fi imbunatatita in multe moduri. Mai jos vei gasi o reteta de omleta cu branza si salata, pe care o poti pregati in 10 minute. E o reteta rapida, insa consistenta si delicioasa.
Reteta omleta cu branza si salata
Ingrediente omleta cu branza
Pentru doua portii vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3 oua
- 100 g telemea
- 2 felii de cascaval
- 4 felii de paine
- frunze de salata
- un ardei kapia
- o rosie mare sau doua mai mici
- 2 legaturi de ceapa verde
- 3-4 linguri de ulei pentru prajit
Cum pregatim omleta cu branza si salata
Telemeaua se faramiteaza cu o furculita pe o farfurie intinsa, ouale se bat separat, intr-un bol, cu o furculita sau cu ajutorul unui tel.
Se incinge ulei intr-o tigaie antiaderenta. Cand uleiul e fierbinte (trebuie sa fie fierbinte, nu sa scoata fum!) se adauga branza faramitata si se mesteca cu o lingura sau o paleta de lemn ori din silicon. Se lasa pe foc 1-2 minute, pana cand se topeste si se aseaza pe toata suprafata tigaii.
Se adauga ouale batute si amesteca bine, pentru ca ingredientele sa formeze un amestec omogen. Se lasa pe foc pana cand oul e gatit bine. Oul e gatit atunci cand isi schimba consistenta si capata o culoare usor galbuie, aurie. Omleta cu branza nu va avea aceeasi consistenta ca cea a omletei simple, pentru simplul motiv ca branza se topeste la caldura, deci consistenta intregii mancari va fi diferita. Nu uita sa amesteci ingredientele din tigaie incontinuu pentru ca ouale sa se gateasca bine.
Pregatirea salatei
Ingredientele pentru salata se spala si se curata de seminte si cotor (ardeii si rosiile), apoi rosiile se taie felii iar ardeii se taie sub forma de bastonase subtiri si scurte sau in cubulete mici. Ceapa verde se taie marunt, dar se poate lasa un fir de ceapa verde per portie (deci doua fire de ceapa) pentru decorat.
O alta varianta e ca legumele sa se taie in bucati mai mari si ceapa sa se lase intreaga.
Montarea omletei cu branza
Pe o farfurie se aseaza frunzele de salata, deasupra se varsa jumatate din omleta cu branza, care se va aranja astfel incat sa ocupe o zona restransa a farfuriei, pentru a putea fi acoperita in intregime de felia de cascaval. Felia se adauga peste omleta cat omleta e inca fierbinte. Caldura o va face sa se topeasca peste omleta cu branza.
Se adauga salata sau legumele taiate in bucati mari si ceapa intreaga, dar si doua felii de paine.
Mancarea e gata. Satioasa, aburinda si aromata, omleta cu branza si salata e gata sa fie mancata.
Pofta buna!