Home Retete Banana bread – chec cu banane sau chec umed

Banana bread – chec cu banane sau chec umed

0
0
retete de prajituri simple

Cu siguranta ai auzit pana acum de banana bread. Daca nu stii ce este si iti imaginai o varianta de paine, afla ca e un chec cu banane. E un chec mai umed, deoarece cantitatea mare de banane pisate din compozitie va da o alta consistenta prajiturii.

Cum pregatim banana bread – chec cu banane

Ingrediente

Asa cum se intelege si din denumire, prajitura va contine banane (banana bread), dar si ingrediente obisnuite pentru chec (chec cu banane / chec umed).

Banana bread - ingrediente
Banana bread – ingrediente

Pentru checul cu banane avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3 banane mari si cat mai coapte
  • 250 g faina alba
  • jumatate de plic de praf de copt
  • doua oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • chipsuri de ciocolata (optional)

Cum pregatim reteta de banana bread

Compozitia e asemanatoare cu cea pentru chec si tocmai de aceea, banana bread se mai numeste si chec cu banane. Iata cum se pregateste.

Ouale se sparg intr-un vas si se bat intregi, fara a separa albusul de galbenus. Se adauga uleiul si se amensteca bine si apoi, pe rand, restul ingredientelor. Dupa fiecare ingredient nou adaugat se amesteca bine.

Dupa ulei, se adauga zaharul, esenta de vanilie, praful de copt, bananele pisate si, la final, se adauga faina.

Dupa ce am amestecat bine, adaugam si ciocolata. In reteta video am adaugat esenta de vanilie chiar la final, inainte de ciocolata. Nu e gresit nici asa.

Cand aluatul e gata, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 50-60 de minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si, initial, focul va fi la maxim pentru 10-15 minute. Apoi, reducem focul pana la mediu spre minim pentru ca blatull sa nu se arda la fund.

Vom obtie un chec cu un intens gust de banane, dar umed. Asta deoarece bananele pisate nu au cum sa se usuce si vor da o tenta umeda produsului final.

Banana bread sau checul de banane nu e o reteta specific romaneasca si sigur ti-ai dat seama dupa denumirea principala a prajiturii. Chiar si asa, reteta a fost adoptata si e destul de cautata si folosita si la noi.

Daca, insa, nu iti place ideea de chec umed, poti alege o reteta de chec rapid cu cacao sau briose, in care am folosit aceasi compozitie ca pentru checul simplu, insa cu diverse arome: ciocolata, scortisoara etc.

Vezi si reteta VIDEO pentru banana bread

Testeaza retetele noastre de prajituri si spune-ne care e reteta pe care o preferi.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum să pregătești vinul fiert perfect: Poveste, tradiții și rețeta perfectă (P)

Puține lucruri evocă atmosfera sărbătorilor de iarnă mai bine decât un pahar de vin fiert,…