Ai pofta de dulce? Pregateste briose aromate si colorate sau briose simple. Iti vor potoli pofta de dulciuri si, in plus, cu siguranta sunt mai sanatoase decat cele din comert. Mai mult decat atat, sunt gata in maxim 35 de minute.
La final gasesti si reteta VIDEO
Gatim reteta de briose aromate si colorate
Cand vrei sa mananci o prajitura sau ai invitati, te poti baza pe aceasta reteta simpla si rapida de briose. Fiecare briosa poate fi aromatizata si ornata individual, dupa bunul tau plac. Si, in acest caz, va parea ca ai pregatit mult mai multe retete.
Noi iti propunem briose simple, cu cacao sau scortisoara, insa tu poti alege orice aroma iti doresti sau preferi.
Ingrediente pentru reteta de briose
- 4 oua intregi
- 250 g faina alba
- 225 g zahar
- 200 ml lapte
- 100-150 ml ulei
- o esenta de vanilie
- doua pliculete de zahar vanilar
- un praf de copt
- 1-2 lingurite de cacao
- 1-2 lingurite de scortisoara
- sprinkles / bomboane colorate pentru ornat
Cum pregatim reteta de briose aromate si colorate
Ouale se bat ca pentru omleta, apoi, se adauga laptele si uleiul si se amesteca bine, cu un tel in forma de para. Apoi, se adauga esenta de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si se mai amesteca pana la omogenizare. Se adauga apoi praful de copt si se bate cu telul, pentru a nu se forma cocoloase. La final, se adauga faina si, din nou, se amesteca bine cu telul, pentru a se omogeniza si a se sparge cocoloasele formate.
Apoi, compozitia se imparte in 3 parti. Una se lasa simpla (briose simple), in una se pune scortisoara si cea de a treia se amesteca bine cu cacao.
In tava de briose asezam formele de hartie si turnam din compozitia de briose cel mult 3/4 din inaltimea hartiei. Daca vrei sa combinam aromele si vom adauga, pe rand, din cele 3 recipiente (compozitie simpla, cu cacao, cu scortisoara), trebuie sa tinem cont de faptul ca intreaga compozitie sintr-o forma de briosa e bine sa nu urme mai sus de 3/4 din inaltimea acesteia.
Ulterior, ornam cu sprinkles dupa cum ne place.
Cand dam tava la cuptor, e nevoie ca acesta sa fie incins. Apoi, dam la foc mediu si nu deschidem usa cuptorului pentru 10-15 minute. Altfel, briosele se vor lasa.
Dupa 10 minute, putem da focul la minim daca stim ca e posibil sa se arda la fund. Mai bine le lasam mai mult timp la foc mai mic, decat sa ne trezim cu ele arse la fund si nefacute in rest.
La cca 20 de minute le putem verifica. In functie de cuptor, temperatura sau de consistenta compozitiei, timpul de coacere poate sa difere.
Cum verificam daca briosele sunt coapte
Le scoatem din cuptor si intepam o briosa cu o scobitoare, pana la fund. Apoi, scoatem scobitoarea si o analizam. Daca nu are nimic pe ea, inseamna ca briosele sunt facute. Daca sunt niste firimituri, stergem cu degetele scobitoarea pentru a vedea daca firimiturile sunt uscate sau e doar aluat crud.
Firimiturile pot fi usor umede sau moi si daca briosele sunt gata. Din cauza caldurii. Daca, insa, restul de pe scobitoare seamana cu un aluat crud, le putem inapoi in cuptor si le mai verificam in 4-5 minute.
E bine sa le lasi sa se raceasta dupa ce s-au copt, pentru ca altfel te poate durea stomacul. In plus, atunci cand sunt fierbinti, pot parea usor necoapte si umede.
Le poti servi ca atare sau la cafea ori la ceai.
Daca si tu le pregatesti, alege-ti aromele preferate, orneaza-le asa cum iti place si asteapta complimente din partea invitatilor tai.
Pofta buna!
Vezi reteta video pentru briose
Roxana
aprilie 8, 2019 at 4:24 pm
Au iesit senzationale mai ales cele cu mai multa cacao. Sunt preferatele noastre.
Mona
aprilie 8, 2019 at 4:26 pm
Super! Pofta buna.