Tocanita de vita cu cartofi la cuptor e o varianta perfecta pentru pranz. Nu e greu de preparat, mai ales in cazul in care carnea e tanara si se gateste repede. Reteta contine ingrediente pe care le putem gasi in orice bucatarie si poate fi gatita si de bucatarii amatori sau incepatori.
Vezi si reteta VIDEO. O gasesti la finalul articolului.
Ingrediente
- cca 1 kg de carne de vita, manzat, tineret
- o ceapa
- un ardei kapia
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov
- cca 600 ml de apa
- sare dupa gust
- patrunjel proaspat pentru ornat
- 6-7 cartofi
- ulei
Cum preparam tocanita de vita
Carnea se spala si se taie cubulete mici. Legumele se curata, se spala si se taie marunt, separat. Asta pentru ca vor fi gatite la timpi diferiti si nu vrem sa se amestece inainte de gatire.
Cand legumele sunt taiate, ne apucam de gatit la aragaz.
Incingen putin ulei, dam focul la minim si punem ceapa. O calim putin, apoi adaugam ardeiul, mai calim putin, adaugam morcovul si mai calim, dar adaugam si putina sare. Legumele vor lasa puna apa colorata. Morcovul si ardeiul rosu vor da o culoare foarte frumoasa sosului, astfel ca nu mai avem nevoie de boia sau suc de rosii.
Apoi, se adauga carnea si cca 600 ml de apa. Se lasa la fiert. Oala sau tigaia se poate acoperi cu un capac, pentru a accelera fierberea.
Pe parcurs, apa va scadea, asa ca vom mai adauga cate putin daca va mai fi nevoie. La final, trebuie sa avem un sos mai gros, nu un lichid subtire de supa.
Cand carnea e fiarta, mai potrivim de sare si putem servi tocanita.
Cum preparam cartofii la cuptor
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bubulete apoi se aseaza intr-o tava sau un vas de yena. Se adauga sare si apa cat sa ii acopere apoi se dau la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Cartofii se coc la foc tare pana cand apa scade sau pana cand sunt gata si capata o culoare aurie.
Cum servim tocanita cu cartofi
Pe o farfurie asezam cartofi la cuptor si peste ei, tocanita cu legume si sos. Ornam cu patrunjel proaspat taiat.
La tocanita de vita cu cartofi la cuptor merg foarte bine atat ardeiul iute, cat si muraturile.
Daca incercati si voi reteta, pofta buna! Nu uitati sa ne lasi un comentariu in care sa ne spuneti daca v-a placut.
Reteta VIDEO