Home Mancare chinezeasca Pui shanghai cu arahide

Pui shanghai cu arahide

0
0
retete de prajituri simple

E usor de preparat, e gustos si are si o varianta mai sanatoasa decat cea prajita in ulei: pui shanghai la cuptor. Pentru azi am ales o reteta de pui shanghai cu arahide, asta si pentru ca susan nu mai aveam :), dar si pentru ca imi plac arahidele si sunt prezente in bucataria chinezeasca. Asa ca haideti sa vedem cum arata si cum se prepara acest tip de mancare chinezeasca: pui shanghai cu arahide la cuptor.

Pui shanghai cu arahide
Pui shanghai cu arahide

Pui shanghai cu arahide la cuptor

Asa cum spunea, e o reteta simpla, chinezeasca, o varianta mai sanatoasa pentru ca nu prajim nimic. Acest tip de pui shanghai cu arahide se coace la cuptor cca 25-35 de minute.

Ingrediente pui shanghai cu arahide la cuptor

In primul rand, e nevoie de avem cateva ingrediente pe care poate nu toata lumea le are in bucatarie in mod obisnuit. Unul dintre acestea este sosul Rich Hoisin sau sos de soia, care dau o aroma deosebita si care se folosesc la mancarea chinezeasca.

rich hoisin sauce
  • doua bucati piept de pui
  • doua oua intregi
  • o lingura de faina alba
  • sos Rich Hoisin (cca o lingura)
  • arahide maruntite (cu sare)
  • sare
  • piper dupa gust (optional)

Cum preparam puiul shanghai

Pieptul de pui se spala si se taie fasii de cca 1 cm – 1,5 cm latime, deci nu foarte late. Intr-un bol batem cele doua oua, cu sarea, sosul si faina, pana cand obtinem o compozitie omogena.

amestec pui shanghai
Amestec pui shanghai

Intr-o farfurie presaram arahide maruntite din belsug.

Feliile de pui se inmoaie in amestecul de ou si apoi se tavalesc prin arahidele maruntite. Avem grija ca bucatelele sa se lipeasca pe toate partile fasiilor de pui. Apoi, punem in tava si procedam la fel cu toate bucatelele de carne.

Cuptorul trebuie sa fie incins cand incepem sa gatim si se da focul la minim cand introducem tava cu feliile de pui shanghai. Asta pentru ca nu vrem ca acestea sa se arda, ci sa se coaca uniform. Le lasam 10 minute pe o parte si le mai intoarcem si pe cealalta, astfel incat sa se faca bine peste tot, dar si ca sa nu se lipeasca de hartia de copt.

Cand sunt gata, scoatem fasiile de pui shanghai si le asezam pe farfurie. Nu e nevoie sa le tamponam cu un servetel ca in cazul puiului prajit, pentru ca nu vor fi deloc grase. Si asta pentru ca nu folosim deloc ulei.

Pui shanghai
Pui shanghai

Spuneam ca puiul shanghai e o mancare chinezeasca, insa asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa il consumam cu orez si ca nu il putem combina cu garnituri europene sau traditionale. Pana la urma, putem face combinatiile dorite si care ne plac.

Putem opta pentru orez, dar il putem combina si cu piure de cartofi sau chiar si cu mamaliga, daca ne place. La fel, putem sa le consumam impreuna cu o salata mare de cruditati sau de vara, dar si cu sosuri.

Daca vrei sa vezi o alta reteta pregatita pe baza acelorasi ingrediente, uite o reteta inedita, pe care nu am integrat-o neaparat intr-o categorie. Ne poti spune tu daca e omleta, pui shanghai sau face parte din categoria clatite. O gasesti aici.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Mancare chinezeasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati

Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de …