Tocanita nu lipseste din nicio bucatarie romaneasca, insa ce reteta sa alegi atunci cand iti e foame? Astazi iti recomandam o varianta foarte gustoasa si colorata: tocanita de ciuperci cu vita si paste colorate.
La finalul articolului gasesti si reteta VIDEO.
Tocanita de ciuperci cu vita si paste
Ingrediente
Pentru tocanita de ciuperci cu vita si macaroane colorate avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- cca 300 grame de ciuperci
- cca 300 grame carne de vita
- un ardei kapia
- un ardei galben
- un morcov
- o ceapa mica
- ulei pentru calit
- sare
- patrunjel proaspat taiat
- paste colorate
Cum preparam tocanita de ciuperci cu vita si paste colorate
E una dintre cele mai gatite retete din bucataria romaneasca, alaturi de tocanita de cartofi. Chiar daca varietatea de tocanite e mare, cea de ciuperci se afla printre preferinte.
Se pregateste usor, la fel ca orice tocanita.
Legumele si carnea se spala si se taie marunt.
Ceapa se caleste in ulei cca 30 de secunde. Apoi, se adauga morcovul si ardeii si se mai calesc putin, pana cand lasa o culoare frumoasa uleiului.
Se adauga sarea, carnea de vita care a fost taiata cubulete si cca 600 ml de apa. Se lasa la fiert, pana cand carnea e aproape fiarta.
Cand carnea mai are putin de fiert, se adauga ciupercile. Daca e cazul, mai adaugam putina apa. Lasa totul sa fiarba inca cca 20 de minute sau pana cand toate ingredientele sunt fierte.
Tocanita se ia de pe foc atunci ingredientele sunt facute si apa a scazut suficient pentru a se forma un sos gustos si colorat.
Pastele
Pastele se fierb in apa cu sare. Se adauga la fiert atunci cand apa fierbe deja si se lasa pe foc atat cat se mentioneaza pe ambalaj. Pastele nu au un timp standard de fierbere si tocmai de aceea trebuie sa verificam de fiecare data ce se mentioneaza pe ambalaj.
Cand macaroanele sunt gata, le scurgem de apa.
Cum servim tocanita
Am ales pentru aceasta reteta sa combin tocanita de ciuperci si vita cu niste macaroane colorate. Asa ca punem pe farfurie macaroanele si peste ele punem o portie de tocanita.
Apoi, ornam cu partrunjel sau marar proaspat taiat.
Tocanita se poate consuma alaturi de ardei iuti proaspeti sau murati.
Garnitura pentru tocanita de ciuperci si vita
Am ales pastele colorate, pentru ca au un gust foarte bun si au un aspect deosebit. Totusi, macaroanele nu sunt singurele care se potrivesc cu aceasta tocanita. Poti alege ca garnitura mamaliguta, cartofii piure si orice iti place tie.
Despre tocanita de ciuperci
Reteta e foarte simpla si usor de pregatit pentru oricine. Daca preferi alt tip de carne, poti inlocui vita cu pui sau porc. De asemenea, daca tii post sau esti vegetarian poti sa scoti cu totul acest ingredient si mancarea va fi tot gustoasa.
De asemenea, ciupercile vor asigura partea de proteine din mancare si pot chiar inlocui carnea. Asa ca, de ce sa nu testezi si reteta fara carne? Pur si simplu omiti pasul in care adaugi carnea si sari direct la a adauga ciupercile taiate in compozitie.
Apoi, astepti ca ciupercutele sa se gateasca si gata. In acest caz, insa, adaugi mult mai putina apa. Timpul de fierbere al ciupercile e mult mai scurt decat pentru carnea de vita, asa ca apa nu va avea timp sa se evapore.
Tocanita e potrivita pentru pranz, deoarece e consistenta si iti va oferi suficienta energie.
Pofta buna!
Vezi si reteta VIDEO mai jos