Daca vrei o prajitura foarte rapida, poti pregati un cheesecake fara coacere, in canute. Nu ai nevoie de cuptor. In plus, nu necesita multe ingrediente, e gustos si mai sanatos decat alte dulciuri. E una dintre acele retete de prajituri fara coacere pe care, daca ai incercat-o o data, sigur o vei include in lista de prajituri preferate.
Ingrediente pentru reteta cheesecake fara coacere
Cheesecake e o prajitura usoara si face parte din categorie de
prajituri simple fara coacere sau, mai general, de dulciuri fara coacere si fara crema. E foarte buna si pentru copii, si e o alternativa buna, ieftina si rapida fata de ceea ce gasesti in comert.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:
- cca 200 g de biscuiti Petit Beurre
- o lingurita de scortisoara
- cca 200 g de branza de vaci
- 2 lingurite cu varf – miere
- cca 80-100 g de unt
- dulceata pentru ornat (optional)
- fulgi de ciocolata alba sau neagra pentru ornat (optional)
Cum preparam reteta rapida de cheesecake fara coacere
Cheesecake-ul se poate pregati atat cu, cat si fara coacere. Eu optez pentru varianta fara coacere, pentru ca obtinem o prajitura foarte gustoasa foarte repede. Daca si tie iti place sa gatesti prajituri fara coacere, vei intelege foarte bine.
Cum preparam coca
Biscuitii se sfarama pana devin praf. Daca sunt moi (asa cu am folosit in reteta), ii poti marunti cu mana si se vor transforma extrem de rapid intr-un praf omogen. Daca mai scapa si cateva bucatele mici, nu e o problema. Important e sa nu fie multe si nici mari.
Daca biscuitii sunt mai tari, poti folosi un sucitor. Rupi biscuiti, apoi ii pui intre doua folii alimentare sau hartii de copt si treci sucitorul peste ei. Sa te asiguri ca nu faci asta la marginea mesei, pentru ca ar putea sa sara pe jos bucati de biscuiti.
Pentru a evita aceasta situatie, ii poti pune intr-o punga si sa ii toci cu sucitorul. Punga trebuie sa fie deschisa, altfel ar putea sa se sparga.
Cand biscuitii au devenit un praf fin, adaugam scortisoara si amestecam pentru a se omogeniza. Apoi, adaugam untul pe care l-am topit in prealabil si amestecam foarte bine cu o lingura de lemn, pentru ca ingredientele sa se amestece bine.
Amestecum nu va fi lipit, insa atunci cand luam o parte si il strangem in mana, se poate forma o bila omogena, ingredientele se vor lipi bine.
Cum pregatim crema de branza
Branza se amesteca bine cu cele doua lingurite de miere, pana cand compozitia devine omogena. Daca ti se pare ca nu e suficient de dulce, poti sa mai adaugi un pic de miere si amesteci din nou, foarte bine.
Cum pregatim canutele
Spuneam ca acest cheesecake rapid va fi montat in canute, asta si pentru ca folosim compozitie putina, insuficienta pentru o tava. Insa, trebuie sa recunosc faptul ca arata bine dupa ce le scoatem din canute. Sunt mici si rotunjoare si au un aspect deosebit.
Asadar, canile nu trebuie se fie inalte, pentru ca aluatul va fi mai greu de manevrat. Putem opta pentru niste cani joase ori pentru cani mici, de cafea. Sa nu fie foarte, foarte mici, insa. Le tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, pentru ca cheesecake-ul sa fie mai usor de scos din recipient.
Atat hartia, cat si folia trebuie sa fie bine prinse de interiorul canilor, pentru a putea da o forma frumoasa prajiturii.
Cum montam acest desert fara coacere
Se ia din compozitia de biscuiti cu unt si de aseaza pe fundul canii. Se apasa bine. Apoi se adauga compozitie si pe peretii canii, astfel incat prajitura sa aiba o inaltime de cca 3 cm. Apasam bine toata coca si ne asiguram ca nu exista gauri sau spatii in compozitie.
Apoi, adaugam crema de branza cu miere. Crema nu ar trebui sa depaseasca inaltimea compozitiei din biscuiti, pentru ca altfel, se va lipi de margini si se va intinde cand o scoatem din cana. Asta deoarece crema de braza va ramane destul de moale. Nu adaugam in compozitie nimic sa o intareasca.
Nivelam bine si presaram fulgi de ciocolata. Apoi, dam prajitura la frigider.
Ar trebui sa lasam prajitura la frigider pentru cateva ore, astfel incat untul topit si toate ingredientele sa se raceasca bine si sa se intareasca frumos. Altfel, ca orice prajitura fara coacere, se poate turti si se poate rupe usor.
De asemenea, cand taiem cheescake-ul, putem folosi un cutit uns cu putin unt moale, apa sau foarte putin ulei, ca sa alunece mai usor si sa nu deranjeze compozitia.
Cheesecake-ul poate fi ornat cu dulceata, se va servi rece.
Nu il tine in frigider mai mult de doua zile. Branza e sensibila si ar trebui consumata cat mai repede.
Pofta buna!