Home Retete Salata de paste cu peste si porumb

Salata de paste cu peste si porumb

0
0
retete de prajituri simple

Salata de paste cu peste la conserva e o varianta de mancare rapida pentru un pranz sau o cina. E foarte gustoasa si tine de foame. Ca la orice mancare, eu apreciez si faptul ca e colorata.

Salata de paste cu peste
Salata de paste cu peste

Salata de paste cu peste, usoara si colorata

Daca iti plac ingredientele pe care le contine, probabil ca iti vor placea si combinate. Insa, exista si persoane carora nu le place porumbul, caz in care il vor omite si nu il vor adauga in salata.

Lamaia e extrem de importanta, pentru ca va da aroma salatei si, in plus, va face ca salata sa nu fie uscata si va avea un rol de dressing.

Ingrediente

Pentru o astfel de salata vei avea nevoie de: un ardei rosu, jumatate de legatura – frunze de patrunjel, zeama de la o jumatate de lamaie (mie imi place mai acrisoara, asa ca folosesc zeama de la o lamaie), paste scurte (cca 125 de grame), peste din conserva (eu am folosit macrou). De retinut: pestele din conserva trebuie sa fie in suc propriu sau ulei, nu in sos tomat.

Daca nu iti place porumbul, il poti omite, insa mie imi place cu boabe de porumb, asa ca adaug cam 125 de grame (cca 5 linguri cu varf) de boabe de porumb din conserva.

Ingrediente salata paste cu peste, dar fara porumb
Ingrediente salata paste cu peste, dar fara porumb
Ingrediente salata paste cu peste, cu porumb
Ingrediente salata paste cu peste, cu porumb

Cum pregatim aceasta reteta de salata rapida

Asa cum spuneam, e o mancare rapida, asa ca o poti pregati atunci cand te grabesti. Iti ia cel mult 15 minute.

Intr-o oala se pun cca 2.5 l de apa la fiert, cu o lingurita de sare. Cand apa fierbe, se adauga pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am folosit pene din faina integrala, care necesitau 9 minute de fierbere.

In timp de pastele se fierb, spalam patrunjelul, ardeiul si lamaia. Ardeiul se taie cubulete, pestele se scurge de suc sau ulei si se piseaza (prin apasare) cu ajutorul unei furculite, patrunjelul de taie marunt si lamaia de maseaza putin, se framanta cu podul palmei, pentru a obtine mai multa zeama.

Cand pastele sunt gata, se scurg si se aseaza in bolul pentru salata. Se adauga ardeiul taiat cubulete, porumbul, patrunjelul si zeama de lamaie si se amesteca bine.

Salata se consuma imediat, insa, daca mai ramane, se tine la frigider cel mult pana a doua zi.

Salata de paste cu peste e foarte buna rece.

Salata cu peste
Salata cu peste

Pofta buna!

Vezi si reteta video

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ratatouille la cuptor – ghiveci frantuzesc

Cunoscut in intreaga lume datorita desenului animat cu acelasi nume de al carui succes a s…