Home Retete Reteta chec pufos si rapid cu cirese

Reteta chec pufos si rapid cu cirese

0
0
retete de prajituri simple

Ai pofta de o prajitura buna si rapida cu cirese? Am pregatit un chec pufos si rapid cu cirese, iar mai jos gasesti reteta (inclusiv reteta VIDEO).

Reteta chec pufos si rapid cu cirese
Reteta chec pufos si rapid cu cirese

Reteta chec pufos cu fructe

Reteta de chec pufos se poate pregati si ca atare sau cu cirese, dar si cu alte fructe. In functie de fructele care iti plac, poti alege visine, caise, nectarine, prune sau fructe de padure.

Cirese
Cirese

Ingrediente reteta chec rapid cu cirese

Pentru checul rapid cu cirese avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente chec pufos si rapid cu cirese
Ingrediente chec pufos si rapid cu cirese
  • 250 g faina
  • cca 225 grame de zahar tos
  • jumatate pliculet de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • doua oua
  • 100 ml iaurt (se poate inlocui cu lapte)
  • 100 ml lapte
  • cca 50 g de unt (se poate inlocui cu ulei)
  • cca 50 ml de ulei (se poate inlocui cu unt)
  • cirese spalate si fara samburi (in functie de marimea tavii)
Chec pufos si rapid cu cirese - aspect tarta - felie
Chec pufos si rapid cu cirese – aspect tarta – felie

Vezi mai multe retete de prajituri AICI.

Cum pregatim chec pufos si rapid cu cirese

Reteta de una de chec rapid, pentru ca nu e nevoie sa bati albusul spuma. Ouale se amesteca cu restul ingredientelor cu un tel.

Faina se amesteca cu praful de copt.

Separat se amesteca ouale cu iaurt, lapte, ulei, unt, zahar, esenta de vanilie si se amesteca bine, pana la omogenizare. E bine ca untul sa fie lasat la temperatura camerei macar 30 de minute, pentru a se inmuia. Astfel, se va integra mai usor in compozitie.

Peste compozitia cu zahar se adauga si amestecul de faina alba cu praf de copt si se amesteca pentru a se omogeniza. E util un tel in forma de para, care ne poate ajuta sa amestecam ingredientele fara a se forma cocoloase sau pentru a le sparge, daca acestea se formeaza.

Inainte sa pregatim aluatul dam cuptorul la foc maxim, sa se incinga pana vine momentul sa il folosim.

Tapetam o tava cu ulei sau unt si faina (sau cu hartie de copt), turnam compozitia in tava, cat mai uniform. Eventual, agitam putin tava, pentru ca aluatul sa se aseze cat mai bine si uniform. Apoi adaugam ciresele cat mai uniform si dam la cuptor.

In primele 15 minute nu deschidem cuptorul pentru ca prajitura sa nu se lase.

Prajitura se lasa la cuptor pana cand e rumenita la suprafata, apoi se testeaza cu o scobitoare, pentru a ne asigura ca e coapta si in interior. Mai exact, se inteapa prajitura cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata sau cu mici faramturi uscate, prajitura e facuta si in interior. Daca vine cu aluat moale si nefacut, mai e nevoie sa o lasam la cuptor.

In general, are nevoie de cca 30 – 40 de minute sa fie gata, insa in functie de temperatura, cuptor si cat de aproape e de foc (cat de sus sau jos e pusa tava), timpul va fi mai scurt sau mai lung.

Se mananca dupa ce s-a racit si atunci se si taie mai usor.

Pofta buna!

Vezi si reteta VIDEO pentru Chec pufos si rapid cu cirese

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ratatouille la cuptor – ghiveci frantuzesc

Cunoscut in intreaga lume datorita desenului animat cu acelasi nume de al carui succes a s…