Home Retete Rulada de pui cu oua si carnati

Rulada de pui cu oua si carnati

0
0
retete de prajituri simple

Daca nu stii ce sa mai gatesti sau ti-au ramas oua de la Paste, poti pregati o reteta simpla, foarte buna pentru pranz: rulada de pui cu oua si carnati. O poti servi cu o simpla salata sau alaturi de garnituri precum piure de cartofi, cartofi la cuptor, mancare de mazare si multe altele.

Rulada de pui cu oua si carnati
Rulada de pui cu oua si carnati

Rulada din piept de pui, doua retete simple

Pentru cele doua variante de rulada de pui vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

– doua bucati subtiri de piept de pui, cu o suprafata cat mai are

– 2 oua fierte tari

– 4 fire de carnaciori

– rosii cherry

– masline fara samburi

– ardei kapia

– condimente: sare, piper, boia dulce

Vei avea nevoie si de scobitori, pentru fixarea ruladelor.

Rulada din piept de pui cu oua

Condimenteaza pieptul de pui cu amestecul de sare, piper si boia. Deasupra lui aseaza cele doua oua unul in prelugirea altuia, langa aseaza carnaciorul (paralel) si tot paralel mai adauga si masline fara samburi.

Apoi inchide rulada prinzand marginile pieptuli de pui cu ajutorul unor scobitori.

Rulada de piept de pui cu carnati si ardei

Condimenteaza pieptul de pui cu amestecul de sare, piper si boia. Deasupra lui aseaza doi carnaciori, doua felii lungi de ardei kapia, dar si jumatati de rosii cherry intercalate cu masline fara samburi. Apoi procedeaza in acelasi mod ca pentru rulada anterioara: prinde margininile carnii cu scobitori, pentru ca ingredientele sa nu iasa din rulada.

Aseaza cele doua rulade intr-un vas yena (termorezistent), adauga cca 100 ml de apa si restul ingredientelor taiate in bucatele (daca au mai ramas). Apoi da vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca o ora – o ora si jumatate sau pana cand carnea e gata.

Inainte de servire, nu uita sa scoti toate scobitorile si sa tai felii cele doua rulade.

Rulada din piept de pui e potrivita pentru pranz, alaturi de salata sau garnitura, insa opoti servi si ca aperitiv.

Rulada din piept de pui
Rulada din piept de pui

Rulada de pui – aperitiv – De ce sa alegi rulade aperitiv din piept de pui

Carnea de pui e extrem de accesibila. O gasesti in orice magazin si are si un pret pentru orice buzunar. Asa ca e un motiv suficient de buna ca sa alegi rulade aperitiv din piept de pui.

Daca vrei ca rulada de pui sa poata fi servita si rece, poti renunta la carnaciori, ca sa nu existe riscul de a se slei din cauza grasimii din carnati. Poti lasa ouale, ardeiul kapia, maslinele, dar si rosiile, pentru a obtine o rulada din piept de pui foarte gustoasa si colorata, perfecta atat calda, cat si rece.

Rulada de pui la cuptor

Rulada de pui la cuptor e mai sanatoasa decat retetele care presupun prajirea carnii, dar e si mai usor de pregatit. Dupa ce pui rulada la cuptor nu mai trebuie decat sa o verifici la anumite intervale de timp, in vreme ce mancarea prajita necesita atentie si munca constanta.

Asadar, daca vrei sa petreci mai putin timp in bucatarie si sa gatesti si o mancare mai sanatoasa si mai usoara, opteaza pentru rulada de pui la cuptor.

Rulada din piept de pui

Pentru rulada vei avea nevoie de o bucata de carne cu o dimensiune mai mare, ca sa poti include toate ingredientele si sa si unesti marginile, pentru a sigila rulada si a pastra ingredinetele in interior. Tocmai de aceea, cea mai potrivita e pieptul de pui.

Pe langa rulada de carne de pui poti opta si pentru rulada din piept de curcan. Carnea de curcan e si mai slaba, iar pieptul de pui e mai mare si iti va fi mai usor sa formezi ruladele.

Pofta buna!

VIDEO: Rulada de pui cu oua si carnati

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati

Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de …