Mancarea la cuptor e usor de facut si e potrivita si pentru gospodinele ocupate. Asta pentru ca nu e nevoie sa stai langa aragaz cat de face mancarea, insa rezultatul va fi un deliciu. Astazi, va propun pulpe de pui la cuptor cu legume, inimi si pipote. E o combinatie foarte gustoasa si usor de preparat.
Pulpe de pui la cuptor cu legume, inimi, pipote
Ingrediente
Pentru pulpe de pui la cuptor cu legume, inimi si pipote avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- pulpe de pui dezosate si fara os (o tavita)
- inimi si pipote (o tavita)
- un praf de sare
- 2-3 ardei iuti verzi
- 1 ardei rosu (kapia)
- 2 ardei grasi galbeni
- 5-6 catei de usturoi
- 12-20 de rosii cherry
Cum pregatim mancarea de pui la cuptor
Legumele si carnea se spala bine. Pipotele se verifica sa nu mai aiba pielita galbena si, daca e necesar, se mai curata. Pulpele superioare dezosate si fara piele, dar si pipotele si inimile de pui se pun intregi la facut. Asta daca sunt curate pe interior.
Daca pipotele nu sunt taiate si curatate, se vor taia pe mijloc, se curata, se inlatura mizeria si pielea galbena din interior si se spala bine. Totusi, in comert se gasesc tavite cu inimi si pipote gata curatate. Sunt mult mai practice si te ajuta sa economisesti timp.
Rosiile se vor folosi, de asemenea, intregi. Celelalte legume se taie rondele, bastonase sau cubulete, in functie de cum ne place. Chiar si cateii de usturoi se taie in minim 4 bucatele sau felii.
In tava de copt se aseaza ardeii taiati si amestecati (pentru a obtine un mix colorat in toate zonele tavii), se adauga usuroiul si rosiile (si acestea se distribuie cat mai uniform in tava). Deasupra se aseaza pulpele si maruntaiele (inimile de pui si pipotele).
Se adauga sare dupa gust, atat deasupra legumelor, cat si peste carne.
Apoi, adaugam 250-350 ml de apa si dam la cuptorul preincalzit pentru cca o ora sau pana cand carnea e facuta si a capatat o tenta aurie.
Cum servim pulpele de pui la cuptor, cu legume si maruntaie
E o mancare potrivita pentru masa de pranz si e mai gustoasa calda, mai ales daca abia a fost luata din cuptor. Totusi, se poate incalzi si va fi aproape la fel de gustoasa ca atunci cand e proaspata. O poti incalzi tot intr-o tava, la cuptorul de la aragaz.
Puiul la cuptor cu legume, inimi de pui si pipote se poate servi cu piure, cartofi la cuptor, natur, copti sau cu mamaliguta.
Una dintre cele mai consumate garnituri, piureul!
E usor de pregatit si are un gust extrem de bun. Insa reteta de piure variaza in functie de bucatarie. Exista mai multe variante, care folosesc printre ingrediente: lapte, unt, smantana, ulei.
Totusi, varianta pe care eu o pregatesc e cea cu lapte si ulei. Aceste ingrediente ii dau un gust aparte si o consistenta perfecta, pufoasa.
Vrei sa combini aceasta mancare cu un piure pufos? Vezi cum obtii cel mai pufos piure de cartofi!
Reteta VIDEO piure pufos
Sosul de usturoi, un deliciu usor de pregatit
Usturoiul merge foarte bine atat cu carnea, cat si cu garnitura din cartofi sau alte legume. Insa, inlocuieste banalul mujdei cu sosul de usturoi. E mult mai aromat, mai dens si racoritor.
Indiferent de garnitura pe care o folosesti (piure, cartofi copti, natur, legume fierte sau la gratar), poti adauga un delicios sos de usturoi. Va da o aroma desavarsita mancarii. Reteta o gasesti aici.