Home Retete Placinta cu peste – o reteta gustoasa pentru cina

Placinta cu peste – o reteta gustoasa pentru cina

retete de prajituri simple

Cand vine vorba de retete de gatit, orice gospodina stie ca o bucatarie utilata face gatitul mult mai usor. In acest articol v-am pregatit o reteta de placinta cu peste, in special pentru sezonul cald cand se merge la pescuit. Am presarat de asemenea cateva sfaturi utile pentru bucatarie, in incercarea de a va ajuta sa amenajati spatiul de gatit.

Veti avea nevoie pentru aceasta reteta de urmatoarele ingrediente:

Pentru piureul de cartofi:

1kg cartofi, taiati in bucati de 5cm

50g unt

100g crema de branza

3 linguri de lapte cald

sare si piper alb

Pentru umplutura

500ml lapte

250g peste afumat (orice fel)

200g cod

1 ceapa

1 frunza de dafin

3 cuisoare (optional)

1 praz

50g unt, plus 25g pentru a pune deasupra placintei

1 lingura ulei de masline

3 linguri de faina simpla

100g crevete crude

50g mazare congelata

1 lingura de patrunjel tocat marunt

1 lamaie nearasata, numai coaja rasa fina

Metoda

Preincalziti cuptorul la ventilator 190 grade (ventilator 170 grade).

Se fierb cartofii pana se inmoaie. Scurgeti-i si zdrobiti-I impreuna cu untul, crema de branza si lapte cald si condimentati cu sare si piper. Lasati deoparte si pastrati cald.

Sfat util pentru bucatarie: Cand amenajati bucataria, incercati sa apelati la un instalator autorizat si aranjati chiuveta cat mai aproape de blatul cu plita aragazului. Astfel, va fi mai usor sa ridicati oalele de la fiert fara sa varsati.

Incalziti laptele intr-o tigaie mare, apoi adaugati pestele afumat si codul. Taiati ceapa in jumatate, faceti o incizie intr-una din jumatati si introduceti frunza de dafin. Impingeti cuisoarele in aceeasi jumatate de ceapa si puneti-o in tigaie cu lapte si peste. Aduceti laptele la fiert, apoi reduceti focul si fierbeti usor timp de 6-7 minute.

Intre timp, tocati marunt ceapa ramasa jumatate si prazul. Incalziti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie mica si prajiti usor ceapa si prazul timp de 4-5 minute, pana se inmoaie, dar nu se rumenesc.

Sfat util pentru bucatarie: Incercati sa aerisiti bucataria cat se poate de bine. Un electrician priceput va poate ajuta cu montare hota pentru a va asigura ca nici un miros nu va ajunge in casa.

In continuare scoateti pestele din tigaie si lasati-l deoparte sa se raceasca usor. Tineti laptele in tigaie. Adaugati faina si prazul tocat si amestecati bine. Se prajeste 1 minut, amestecand frecvent. Adaugati tot laptele incet incet si incalziti usor pana cand sosul se ingroasa. Gustati sosul pentru condimente si adaugati mai multa sare sau piper, daca este necesar.

Rupeti pestele in bucati, avand grija sa simtiti oasele si indepartati orice piele, apoi impaturiti bucatile de peste in sos. Adaugati crevetii si mazarea congelata in amestec.

Asezati o farfurie pentru placinta, rezistenta la caldura de cuptor pe o tava de copt. Puneti amestecul de peste in fundul vasului. Presarati patrunjelul si coaja de lamaie deasupra.

Completati cu grija cu piureul de cartof racit. Folositi o furculita pentru a intinde piureul peste placinta si pentru a crea o textura aspra deasupra. Punctati placinta cu jumatatea ramasa de unt si dati-o la cuptor timp de 25-30 de minute, sau pana se rumeneste si clocoteste.

Sfat util pentru bucatarie: Aveti grija la problemele de instalatie electrica si asigurati-va ca sigurantele sunt schimbate des pentru a evita accidente in timp ce gatiti.

Va uram pofta buna!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Maioneza de post – un ingredient versatil pentru salate si sosuri

Indiferent daca tii post, esti vegan, tii dieta sau, pur si simplu, vrei sa inlocuiesti ma…