Un curry de casa pentru a rivaliza cu mancarea ta indiana preferata – un amestec bogat de condimente insotit de sfaturi despre cum sa iti amenajezi bucataria pentru a te bucura de cat mai multe mancaruri alaturi de cei dragi.
Ingrediente
2 catei de usturoi
bucata de ghimbir de marimea degetului mare, tocata
2 ardei iute verzi, tocati
buchet mic de coriandru, frunze culese
3 linguri ghee sau ulei vegetal
2 cepe, feliate
2 lingurite de turmeric, garam masala si chimen macinat
4 piepti de pui, taiati cuburi de 2,5cm
4 cuisoare
12 pastai de cardamom, seminte indepartate
1 baton de scortisoara
400g rosii la cutie
150ml iaurt
50ml smantana
orez, pentru a servi
Metoda
PASUL 1
Asezati usturoiul, ghimbirul, ardeii iute si tulpinile de coriandru in castronul mic al unui robot de bucatarie cu praf de sare si amestecati pana ajung o pasta fina. Nu uitati sa acoperiti vasul robotului de bucatarie daca nu va doriti sa va ocupati inclusiv de o serie de zugraveli decorative pana la finalul cinei.
PASUL 2
Incalziti 2 linguri de ghee sau ulei intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si gatiti incet timp de 15-20 de minute pana cand sunt aurii si caramelizate. Includeti pasta de usturoi-ghimbir, mariti focul si gatiti inca 5 minute. Adaugati condimentele macinate si gatiti inca 2 minute pana cand sunt parfumate. Scoateti amestecul de ceapa picant din tigaie intr-un castron. Daca va faceti griji pentru zgomotul generat, cel mai bine ar fi sa va ganditi la o serie de lucrari de izolatie fonica pentru casa, pentru a nu deranja vecinii, in special daca cina este preparata la ore tarzii ale serii.
PASUL 3
Adaugati ghee-ul sau uleiul ramas in tigaie si gatiti puiul la foc mediu-mare pana se rumeneste peste tot. Includeti intr-un castron, acoperiti si puneti deoparte.
PASUL 4
Introduceti amestecul de ceapa in tigaie impreuna cu condimentele intregi si rosiile (cutie de 400ml). Aduceti la fierbere, apoi acoperiti si fierbeti usor timp de 40 de minute. Va ingrijorati pentru petele de grasime de pe podea? Un meserias va poate ajuta cu montaj gresie pentru a va asigura ca veti curata rapid bucataria dupa fiecare masa gatita.
PASUL 5
Puneti puiul in tigaie si gatiti, descoperit, inca 10 minute pana cand sosul s-a ingrosat si puiul este gatit. Se amesteca iaurtul si smantana, se condimenteaza bine si se imprastie cu frunze de coriandru. Se serveste cu orez.