Paste carbonara cu siguranta ca ai mancat macar la restaurant. Insa, de ce sa nu prepari singura, acasa, o reteta simpla si rapida de paste carbonara? E o reteta de paste cu smantana dulce, usor de preparat, insa extrem de gustoasa… poate chiar cea mai buna reteta de paste.
La finalul acestui articol gasesti si reteta VIDEO pentru paste carbonara.
Paste carbonara sau spaghete carbonara
Asadar, daca vrei sa gatesti rapid o reteta de paste simpla, satioasa si cu gust, testeaza reteta noastra de paste carbonara cu smantana dulce. Se mai numeste si spaghete carbonara, pentru ca dintre toate pastele, cele mai folosite la aceasta reteta sunt spaghetele.
Paste carbonara ingrediente
- spaghete (albe sau intergrale / eu folosesc integrale)
- cca 500g de ciolan afumat dezosat / sunca afumata
- jumatate sau un sfert de ceapa
- un ardei capia (rosu)
- 3-4 catei de usturoi
- 200 ml smantana dulce pentru gatit
- ulei
- sare si piper dupa gust
- poti folosi si ou sau doar galbenus, dar si parmezan dat pe razatoare / eu nu le folosesc in aceasta reteta, insa
Reteta de paste carbonara continua mai jos…
Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati
Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de telina? Contine trei tipuri de cruditati (telina, mar si morcov), dar si un dressing asemanator cu maioneza, insa fara ou crud. Salata de telina Ingrediente salata de telina Pentru aceasta salata vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: jumatate de telina media un …
Paste simple sau spaghete? Ce folosim la paste carbonara?
Pentru paste carbonara se folosesc spaghete. Tocmai de aceea, acestui fel de mancare i se mai spune si spaghete carbonara. De altfel, daca vei cauta paste carbonara sa spaghete carbonara, vei gasi aceeasi reteta. Difera, desigur, modul in care se prepara sosul. Insa pastele folosite vor fi de acelasi tip.
Sigur, daca nu ai spaghete, poti folosi orice tip de paste, insa spaghetele sunt cele mai potrivite. Iar daca vrei ca reteta sa semene cu cea pe care probabil ca ai mai gustat-o si cu alte ocazii, foloseste spaghete si nu alte tipuri de paste.
Cum pregatim pastele carbonara
Ceapa de curata, de spala si se taie cat mai marunt. Separat, se procedeaza la fel si cu ardeiul rosu (ardeiul capia). E nevoie de le taiem separat, pentru ca le vom introduce treptat in reteta, deci la timpi diferiti.
Ciolanul se taie marunt, fie cubulete, fie feliute mici.
Usturoiul se taie marunt sau feliute extrem de subtiri si se pastreaza separat, pentru ca va fi folosit in reteta de paste carbonara doar la final.
Pastele se pun la fiert, in apa cu sare. Spaghetele se adauga la fiert in apa cu sare, abia cand aceasta a inceput sa fierba deja. Pastele pentru carbonara se vor fierbe atat cat se mentioneaza pe ambalaj.
In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul pentru paste carbonara.
Reteta de paste carbonara continua mai jos…
Clatite aperitiv (VIDEO)
Gustare? Aperitiv? Desert? Clatitele sunt potrivite pentru orice moment al zilei. Chiar daca cele mai intalnite sunt clatitele desert, nu spune nu unor clatite aperitiv. Sunt usor de pregatit si pot fi personalizate in cele mai diverse moduri. Pregateste foile de clatite, alege-ti ingredientele preferate si creeaza-ti propriile clatite aperitiv. Clatite aperitiv Ingrediente Ingrediente clatite aperitiv Vei avea nevoie de …
Cum pregatim sosul pentru spaghete carbonara
Ceapa se caleste la foc mic in uleiul incins, pana cand se inmoaie putin. Avem grija sa nu se arda. Adaugam ardeiul, putina sare si lasam inca putin la calit, amestecand in continuu, timp pe 1-2 minute.
Apoi, adaugam ciolanul taiat si mai lasam pe foc 1-2 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam apa cat sa acopere ingredientele si lasam sa fiarba macar 10 minute. Astfel, ciolanul, chiar daca se poate consuma si ca atare, se va inmuia si se vor amesteca aromele ingredientelor.
La final, adaugam smantana dulce pentru gatit, amestecam bine si lasam sa dea un clocot. Adaugam usturoiul maruntit si luam de pe foc.
Daca folosesti ou si parmezan, in acest moment poti sa le adaugi, chiar inainte de a lua oala de pe foc. Le mai lasi la gatit 30 de secunde sau 1 minut, amestecand in continuu, pentru ca oul se gateste repe. Lasa, insa, putin parmezan pentru ornat.
Eu nu folosesc parmezan pentru ca nu imi place si oul va face pastele carbonara sa fie mai grele. Sunt satioase si foarte bune si fara aceste ingrediente, insa tu le poti adauga daca iti plac.
Scurgem pastele si punem peste sos. Amestecam bine si pastele carbonara sunt gata!
Poti consuma ardei iute alaturi de paste carbonara. Se potrivesc de minune.
Pofta buna!
Daca si tu incerci reteta noastra de paste carbonara, lasa-ne un comentariu 🙂