Home Retete Gulas de porc, cu kaizer

Gulas de porc, cu kaizer

0
0
retete de prajituri simple

Nu mai stii ce sa mananci? Ce spui sa adaugi in meniu o reteta simpla, care nu necesita foarte mult timp pentru preparare? E vorba de gulas de porc, cu kaizer.

Gulas de porc, cu kaizer

E o mancare ungureasca, care poate fi pregatita cu vita, miel, dar si cu alte tipuri de carne, in functie de preferinte. Totusi, vita si carnea porc sunt cele mai folosite pentru reteta de gulas.

De ce sa pregatesti gulas de porc, cu kaizer

Gulas de porc, cu kaizer
Gulas de porc, cu kaizer

Pentru ca nu folosesti carne cruda, mancarea va fi gata mult mai repede. In plus, gulasul de porc, cu kaizer e foarte gustos si nu va trebui sa mai adaugi sare in compozitie. Si asta deoarece mancarea va avea un gust foarte bun si datorita kaizerului.

Ingrediente pentru gulas de porc, cu kaizer

-cca 400 grame de kaizer

-o ceapa mica

-un morcov (nu prea mare) sau doar jumatate

-4-5 cartofi

-frunze de patrunjel

-1-2 linguri de pasta de tomate

-3 oua

-faina alba

Vom mai avea nevoie de apa, putin ulei pentru calit, sare pentru condimentat galustele si, daca iti place mancarea mai condimentata, poti folosi si putin piper (optional).

Ingrediente pentru gulas de porc, cu kaizer
Ingrediente pentru gulas de porc, cu kaizer

Cu pregatim gulas de porc, cu kaizer

Kaizerul de taie cubulete potrivite, morcovul si ceapa se curata de coaja si se spala, apoi dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.

Incingem 3-4 linguri de ulei peste care adaugam ceapa si o calim cca 1 minut sau pana cand se inmoaie putin si devine putin mai transparenta. Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu se arda. Focul nu trebuie sa fie prea puternic, pentru ca ceapa se poate arde usor.

Dupa ce am calit-o pentru un minut, adaugam morcovul si il calim pentru cca 30 de secunde. Apoi, adaugam kaizerul si mai lasam pe foc cca 30-40 de secunde. Nu uitam sa amestecam, pentru ca nu arde ceapa. Apoi, adaugam o cana de apa si cartofii taiati cubulete. E nevoie ca apa sa acopere complet cartofii, chiar sa depasesca nivelul cartofilor cu cca 1 deget.

Lasam totul la fiert si pregatim galustele.

Galustele pentru gulas

Spargem cele 3 oua intr-un bol, le batem cu o furculita sau cu un tel in forma de para, adaugam un varf de cutit de sare si apoi adaugat faina, treptat. Amestecam totul cu ajutorul telului, pentru a nu se forma cocoloase. cand obtinem un aluat omogen, gros, dar care curge inca, aluatul de galuste e gata.

Cand cartofii sunt aproape fierti, putem adauga si galustele. Inainte, trebuie sa ne asiguram ca in oala e suficienta apa, pentru ca si galustele sa aiba loc sa fiarba. Daca apa nu e cu un deget mai multa decat nivelul cartofilor mai adaugam apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Atunci cand adaugam galustele, apa trebuie sa fiarba.

Daca ingredientele de pe foc sunt gata si apa e suficienta, incepem sa formam galuste pe care le adaugam in oala. Pentru asta ne vom ajuta de o lingura, pe care o inmuiem in zeama din oala dupa care luam din aluatul de galuste cate putina compozitie pe care o adaugam in ala incet.

Pentru a se desprinde mai usor de pe lingura, aceasta trebuie umezita inainte de a forma fiecare galusca. Asa, aluatul se va desprinde mai usor. Poti vedea cum se pregatesc galustele si cum se aseaza in oala in reteta video de la finalul acestui articol.

Dupa ce toate galustele sunt formate si au fost asezate in oala, se lasa la fiert pentru inca cca 15 minute. Vei vedea ca, pe masura ce fierb, galustele cresc in volum. Dupa ce trec cele 15 minute poti sa scoti o galusca pe farfurie si sa verifici daca e bine fiarta. Daca inca nu a fiert suficient, mai lasa-le pentru cateva minute sau pana cand sunt numai bune de mancat.

Cand toate ingredientele au fiert, adauga pasta de rosii, amesteca bine si mai lasa totul sa mai dea un clocot. Daca vrei ca mancarea sa fie mai condimentata, poti adauga si putin piper. Apoi poti adauga frunzele de patrunjel, bine spalate si tataie marunt, si sa opresti focul. Gulasul nostru de porc, cu kaizer e gata.

Vezi si reteta VIDEO de gulas de porc

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

⭐🍴 Ce mancam azi: meniu pe o saptamana

⭐🍴 Ce mancam azi: meniu pentru o saptamana ✔️ Vezi meniul complet pentru 7 zile ☕ Ce manca…