Home Retete Cascaval pane la cuptor

Cascaval pane la cuptor

0
0
retete de prajituri simple

Nu vrei sa prajesti in tigaie? Nicio problema. Poti pregati cascaval pane si la cuptor. Sigur, nu va fi la fel de simplu, insa va fi mai sanatos.

De ce ingredinte ai nevoie

Pentru cascaval pane la cuptor vei avea nevoie de aceleasi ingrediente precum in cazul cascavalului facut la tigaie:

  • cateva felii de cascaval taiat mai gros, 1-1,5 cm grosime
  • 2 oua
  • cateva linguri de pesment (cca 150 de grame)
  • cateva linguri de ulei
Ingrediente cascaval pane la cuptor
Ingrediente cascaval pane la cuptor

Cum pregatim cascaval pane la cuptor

Pentru inceput, pregateste o tava pe care o ungi cu ulei si o tapetezi cu hartie de copt. Porneste cuptorul la foc maxim, pentru a se incinge pana pregatesti cascavalul.

Spargi ouale intr-un vas si le bati ca pentru omleta. Nu e nevoie sa adaugi sare, pentru ca e suficient de sarat cascavalul.

Apoi, ia fiecare felie de casacaval si da-o pe rand prin ou, pesment, iar ou si iar pesmet. Aseaza feliile una langa alta, daca e posibil fara sa lasi spatii intre ele si da tava la cuptor, la foc incins.

E bine sa asezi feliile lipite pentru ca ele tind sa se topeasca in cuptor, inainte sa se formeze crusta din ou si pesmet. Asta inseamna ca se va scurge cascavalul si nu vei obtine felii frumoase de cascaval pane.

Cascavalul pane e gata cand pesmetul cu ou de la suprafata se rumeneste usor.

cascaval pane la cuptor
Cascaval pane la cuptor

Poti consuma acest fel de mancare imediat, cat timp cascavalul e moale si cald. Il poti combina cu fripturi, dar si cu salate, avocado. Nu necesita consum de paine, pentru ca are deja pesmet in compozitie.

Aceasta reteta simpla nu necesita ustensile complexe tocmai pentru ca e atat de usor de pregatit. Deci vei putea folosi inclusiv niste ustensile de bucatarie ieftine, care sa te ajute la intoarcere si prinderea bucatilor de cascaval, dar si la coacerea lor. Asa cum spuneam, vei avea nevoie ca feiile sa fie cat mai apropiate, deci vei avea nevoie de un vas care sa nu fie prea mare pentru cantitatea pe care o vei prepara.

De altfel, ca sa tii lipite feliile, datorita timpului scurt de preparare, dar si ca sa nu iti umpli bucataria de vase si ustensile pe care nu le vei folosi, poti folosi chiar si o forma pentru prajitura. Gasesti pe site-ul NEER

.

Pofta buna!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Salata de telina – o reteta simpla si rapida de cruditati

Vrei o salata simpla si rapida, insa care sa fie ceva mai deosebita? Ce spui de salata de …