Supa crema de dovleac placintar
Este o supa simpla, cremoasa si savuroasa pe care o poti servi cu iaurt sau cu smantana. Pentru zilele de post se poate servi simpla, fiind extrem de gustoasa si satioasa.
Daca vrei ceva festiv pentru Halloween, joaca-te si orneaza-o cu o panza de paianjen desenata din iaurt sau din smantana.
Ingrediente necesare
Pentru aceasta delicioasa si sanatoasa supa ai nevoie de:
- Un dovleac placintar de marime medie – este cel in forma de para
- O ceapa
- Un cartof mai mare
- 4 – 5 catei de usturoi curatati
- Un ardei kapia
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Curata dovleacul placintar de coaja si seminte, spala-l si taie-l cubulete. Curata apoi cartoful de coaja, spala-l si taie-l cubulete. Procedeaza la fel si cu ceapa si cu ardeiul care va fi taiat in bucati mai mari.
Pune toate legumele in apa cu sare si fierbe-le pana se inmoaie toate foarte bine. Lasa-le putin la racit si blenduieste-le cu putin din zeama in care au fiert. Daca este necesar, condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Pune supa in castron si, daca nu tii post, serveste-o cu iaurt sau cu smantana. Daca este o masa de Halloween, deseneaza o panza de paianjen din smantana sau din iaurt folosind o scobitoare.
Vezi si reteta video