Home Retete Friptura de porc la tigaie

Friptura de porc la tigaie

0
0
retete de prajituri simple

Chiar daca sunt o fana a cuptorului, exista cateva retete cu carne pe care le pregatesc pe foc si nu la cuptor. Una dintre aceste retete e friptura de porc la tigaie, un fel de mancare pe care mama il pregateste mereu de sarbatorile de iarna.

Friptura de porc la tigaie - Retetele-Monei.ro
Friptura de porc usor rumenita

Alaturi de mamaliguta si castraveti murati, piure sau legume la aburi, friptura din piept de porc e o mancare gustoasa si potrivita mai ales in anotimpul rece.

E o reteta simpla, asa cum v-am obisnuit. Nu presupune nici cunostinte culinare si nici cine stie ce abilitati. E un fel de mancare usor de gatit, care poate fi pregatit de catre oricine.

Pentru friptura de porc la tigaie avem nevoie de:

  • 700 g piept de porc sau ceafa; merg bine si coastele printre bucatile de carne
  • 4-5 catei de usturoi sau 3-4 fire de usturoi verde (eu am folosit usturoi verde)
  • un varf de cutit de sare
  • apa

Si cam atat. Nu e nici greu de pregatit si nici nu necesita cine stie cate ingrediente.

Cum pregatim friptura de porc la tigaie

Bucatile de carne se taie in cubulete mai mari, se spala si se pun la foc mic intr-o tigaie antiaderenta cu un varf de cutit de sare si apa cat sa le acopere. Carnea se tine la foc mic pana cand apa mai scade.

Daca inca nu e facuta carnea, dar apa a scazut prea tare, se mai adauga putina apa. Se repeta procesul pana cand carnea e gatita.

Apoi, se lasa sa scada apa si se prajeste in tigaie, in grasimea proprie.

Carnea e gata cand devine putin aurie. Nu se prajeste mult, doar cat ii place fiecaruia. Mie nu imi place prea prajita, asa ca nu o las prea mult.

Mujdeiul

Usturoiul verde se taie marunt, cel uscat de piseaza cu si se amesteca cu 3-4 linguri de apa. Sarea e optionala, pentru ca oricum mancarea se va sara dupa gust si am adaugat sare si la fiert.

Cand carnea e gata se ia de foc, se adauga mujdeiul din usturoi si apa si se amesteca bine. E ultimul pas pentru a obtine o friptura delicioasa, aromata, numai buna de consumat cand e frig. Daca e nevoie, mai poti adauga putina sare.

Nu adauga mujdeiul cat carnea e pe foc, pentru ca exista riscul ca usturoiul sa se arda si sa capete un gust amar.

Langa friptura de porc la tigaie poti servi un piure pufos si salata de vara, mamaliguta si muraturi sau cartofi la cuptor. Merge aproape orice garnitura, asa ca alege ce iti place tie.

🔔 Aboneaza-te la canalul de youtube Retetele Monei: https://bit.ly/30c26md

VIDEO Reteta – Friptura de porc

Pofta buna!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Gogosi de paine in crusta crocanta si interior pufos

Ce ai spune de un sendvis mai altfel? Sau ce parere ai de o gogoasa crocanta, la aperitiv?…