Home Retete Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

0
0
retete de prajituri simple

Ciorba de vacuta e apreciata de toata lumea. Asa ca, daca nu ai gatit-o pana acum si vrei sa pregatesti o ciorbita gustoasa, aceasta reteta e foarte potrivita.

Vezi si reteta VIDEO de la finalul acestui articol

Reteta ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta

Ingrediente

  • cca 1 kg de carne de vita
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • un pastarnac
  • 2-3 felii de telina
  • un ardei kapia (ardei rosu)
  • 3 cartofi
  • cateva buchetele de conopida
  • 1-2 linguri de orez
  • o legatura de leustean
  • sare
  • 2 linguri de pasta de rosii

Ciorba de vacuta taraneasca contine, pe langa carne de vita, cam orice legume ne plac. Asta inseamna ca poti adauga si alte legume care iti plac (mazare, pastai, broccoli, varza etc) sau poti renunta la ingrediente care nu iti plac.

Cum preparam ciorba taraneasca de vaca

Cum pregatim carnea de vaca

Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Atunci cand e putin inghetata, se poate taia mai usor si bucatile vor arata mai bine, pentru ca marginile vor fi drepte, regulate.

Pregatirea legumelor

Telina, morcovul, ardeiul kapia, patrunjelul, pastarnacul, cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici.

Orezul se spala si se scurge.

Conopida de desparte in buchetele foarte mici si apoi se spala.

Cum gatim ciorbita

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand carnea a fiarta pe jumatate, se adauga legumele, mai putin cartofii si conopida, care necesita un timp mai mic de fierbere si vor fi adaugate cand celelalte legume sunt pe jumatate fierte.

La final, cand atat carnea, cat si legumele s-au fiert, adaugam cele doua linguri de pasta de rosii, apoi, mai lasam sa dea un clocot. Dupa aceea putem lua ciorba de pe foc si adaugam leusteanul taiat marunt.

Lasam putin leustean si pentru a pune direct in farfurie, pentru ca, prin fierbere, isi poate pierde culoarea intensa.

Ciorba de vacuta ardeleneasca

Varianta ardeleneasca a acestei retete presupune sa adaugam la final smantana. In general, retetele ardelenesti presupun includerea smantanii ca ingredient in orice mancare, mai ales in supe si ciorbe ardelenesti.

Ciorba de vacuta ardeleneasca
Ciorba de vacuta ardeleneasca
Ciorba de vacuta cu si fara iaurt
Ciorba de vacuta cu si fara iaurt

Daca vrei o varianta ardeleneasca, adaptata la un regim cu mai putine grasimi, poti inlocui smantana cu iaurt.

Cum consumam ciorbita de vaca

O poti consuma in varianta ardeleneasca (cu smantana sau iaurt), dar si alaturi de ardei iute, ceapa verde sau ceapa uscata.

Aceasta ciorba e foarte satioasa deoarece contine multe legume diferite si in cantitate destul de mare (daca ciorba e destul de deasa). Tocmai de aceea, nu e neaparat nevoie sa o mananci cu paine. Mai ales daca varianta aleasa de tine contine si cartofi.

Daca si tu gatesti reteta de ciorba de vita, lasa-ne un comentariu in care sa ne spui ce legume preferi sa contina si alaturi de ce o mananci.

Pofta buna!

Vezi si reteta VIDEO de la jos

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole in Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar Este o supa simpla, cremoasa si savuroasa pe care o poti s…