Vrei o mancare usoara, fara carne? Poti alege supa de conopida cu galuste, extrem de usoara si perfecta atunci cand simti nevoia de mai multe lichide si o masa mai putin copioasa. In plus, chiar daca nu contine carne, va avea un gust bogat, datorita conopidei.

Cum gatim supa de conopida cu galuste
Ingrediente
Pentru galuste avem nevoie de:
- 2-3 oua
- un varf de cutin de sare
- faina alba
Pentru restul supei mai avem nevoie de:
- o conopida
- 1-2 morcovi
- cateva felii de telina
- o ceapa
- frunze de patrunjel
- sare dupa gust
- smantana sau iaurt (optional)
Pregatirea galustelor
Ouale se bat ca pentru omleta, impreuna cu sarea. Apoi, adaugam treptat faina si amestecam energic, pentru omogenizare. Aluatul obtinut nu trebuie sa curga, dar nici sa fie prea tare.

Pregatirea zarzavatului
Ceapa se curata si se spala. Se va pune intreaga la fiert in supa si, la final, se va inlatura. E nevoie sa dea gust supei, insa nu se va servi impreuna cu aceasta.
Morcovul si telina se curata de coaja si se spala. Daca va place si telina, o puteti taia bastonase, la fel ca morcovul. Daca nu, puteti lasa cele doua felii intregi, pentru a le evita mai usor.
Conopida se curata de frunze, de desface in buchetele si se spala.
Apoi, toate legumele si zarzavatul se pun la fiert cu apa si putina sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga si galustele. Se lasa la fiert, pana cand sunt gatite atat legumele, cat si galustele.
Supa se serveste calda, cu patrunjel proaspat tocat. De asemenea, poti adauga in farfurie si smantana sau iaurt, insa este optional.
Pofta buna!
Despre supa de conopida cu galuste
E o supa usoara, care nu tine de foame decat pe moment. Insa, daca vrei sa mananci ceva usor, e foarte potrivita.
De asemenea, poti adauga in supa si radacina de patrunjel sau pastarnac, insa nu e neaparat nevoie. Supa de conopida cu galuste are o zeama usoara si gustoasa, chiar si daca nu mai adaugi alte ingrediente.